• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pervari'de Kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Eşsiz Önder Hz Muhammed(sav)" temalı kutlu doğum etkinliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu  Muhammed Tetik'in yaptığı program Kur'an-ı  Kerim tilavetiyle başladı.

Küçük kız çocuklarından oluşan ilahi grubunun seslendirdikleri  ilahi ve ezgiler Pervari halkından büyük beğeni topladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan bölge alimlerinden Molla Osman Teyfur,  "İnsanlar kendi yollarını kaybettikleri vakit, yanış yallara düştüler. Ancak insanlar ne zaman yollarını şaşırmışsa, Allah-u Teala   o insanlara, tekrar doğru yola erişmeleri için kendilerine yol gösterici olan peygamberler göndermiştir. Allah-u Teala ayeti kerimede buyuruyor ki: ‘Ne zaman insanlar doğru yoldan sapmışlarsa, biz onlara bir peygamber  göndermişiz . İnsanlar Allahtan başka kimselere kulluk etmesinler,şeytan ve dostlarından yüz çevirsinler ve zalimlerden olmasınlar diye biz onlara yol gösterici bir rehber gönderdik.’   Peygamberler, insanlara doğru yolu gösterdiler, insanlara özgürlüğün yolunu gösterdiler. Peygamberler,  insanlar huzur bulsunlar, aralarında barış ve mutluluk oluşsun diye Peygamberler gece gündüz çalışmışlardır." şeklinde konuştu.

Program Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor ve Hidayet İlahi Grubunun ilahilerini seslendirmesiyle devam etti.

Derviş Madsor'un seslendirdiği ilahi ve ezgilerle adeta coşan genç katılımcılar, Peygamberin kutlu doğumundan duydukları sevinci,  halay çekerek ifade ettiler.

Program okunan dua ile  sona erdi. (Muhammed Dayan-İLKHA)









































Bu haberler de ilginizi çekebilir