• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Suriye ve Irak`ta 14 milyon insan yerinden edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Suriye'de işlenen suçların cezasız kalmaması gerektiğini belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Suriye'ye silah ambargosu uygulamasını istedi.

Amos, BMGK'ya yaptığı sunumda, tüm çağrılara ve BMGK kararlarına rağmen Suriye'de çatışan tarafların öldürme, sakat bırakma, işkence ve tecavüz eylemlerini sürdürdüğünü söyledi. Konseyden çatışmaların durdurulmasını, sivillerin korunmasını ve yardım ulaştırılmasının sağlanmasını isteyen Amos, bunların yerine getirilmesi için BMGK'dan bir dizi talepte bulundu.

Okul ve sağlık kuruluşlarının "barış bölgesi" olmasını isteyen Amos, BMGK'nın şehirlerin kuşatılmasında sorumluluğu olan, hastane ve okullara saldıran ya da buralara silah sokanların tespiti için bir soruşturma komisyonu kurmasını talep etti.

14 milyon kişi yerlerinden edildi

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres de konseyde yaptığı açıklamada, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle bu ülkede ve Irak'ta 14 milyon kişinin yerlerinden edildiğini söyledi.

Guterres, "Suriye'den gelecek bir güzel haber ve ümit kırıntısına ihtiyacımız var ancak konseye yaptığım son sunumdan bu yana her şey daha da kötüye gitti" ifadesini kullandı.

aa

Bu haberler de ilginizi çekebilir