• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Mersin`in Çilek Mahallesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Bilge Eğitim Der tarafından Mersin`in merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi`nde ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)` konulu Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi. 

23 Nisan İlkokulu bahçesinde, binlerce kişinin katıldığı ve sunuculuğunu Abdullah Biçer`in yaptığı etkinlik, Cihan Baran ve Hafız Hüseyin Akyürek`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından İlahiyatçı Ömer Çelik, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

İslam ümmetinin bugün içerisinde bulunduğu durumun Peygamber Efendimizin belirttiği özelliklere sahip bir liderin olmayışından kaynaklandığına dikkat çeken Çelik, “Adalet olmazsa önderlik olmaz. Adalet olmazsa liderlik olmaz. Eğer bir liderde merhamet, affedicilik olmazsa o zaman o zalim olur. Bugün İslam Ümmeti bu haldeyse, zalimlerin ve kâfirlerin ayakları altında çiğneniyorsa, eğer ülkelerimiz, topraklarımız işgal ediliyorsa, Peygamber Efendimizin bize yol gösterdiği gibi bir liderin olmayışındandır.” dedi.

“İmandan habersiz liderlerin arkasından gitmemeliyiz”

İnsanların, arkasından gittikleri liderlerini sınaması gerektiğini belirten Çelik, “Bazıları dese ki sizleri özgürleştireceğiz ya da sizin için mücadele ediyoruz. Bizler onlara bakacağız. En başta bunların ellerinde Kur`an-ı Kerim var mı acaba? Eğer kendimize seçtiğimiz liderimizin elinde Kur`an varsa bu tamam. Acaba o liderin yaşantısında namaz, oruç, helal ve haram var mı? Buna bakacağız. Sonra bakacağız, o insanlar adil mi? Acaba zulüm ediyorlar mı? Özel hayatlarında, halkın önünde nasıllar? Buna bakacağız.” ifadelerini kullandı.

Arkasından gidilen liderlerin insanlara eşit davranıp davranmadığının sorgulanması gerektiğini ifade eden Çelik, “Tüm insanlara eşit olarak davranıyorlar mı? Acaba bu liderler cesurlar mı? Dara düştükleri zaman, işkence gördükleri zaman, zorda kaldıkları zaman acaba temsil ettikleri insanları, davalarını satıyorlar mı? İşte biz bunlara bakacağız. Acaba bu insanlar merhamet ve şefkat sahipleri midirler? Acaba ellerine verdiğimiz çocuklarımızın ilim sahibi olmasını mı istiyorlar; yoksa uyuşturucu bağımlısı, komünist, Allah`ı inkâr eden biri mi olmasını istiyorlar? Bunlara bakmamız lazım. Bizler çocuklarımızı Peygamber Efendimizin ahlakına göre yetiştirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Çilek Mahallesi`nden Hz Muhammed`e (sav) milyarlarca salavat getirildiği duyuruldu.

İsrafil Taştan`ın okuduğu şiir ile devam eden program, Kürtçe okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerin, okul bahçesini dolduran binlerce Peygamber aşığını coşturduğu gözlendi.

Program, Hafız Hüseyin Akyürek Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu.  (Osman Öksüz- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir