• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Korkut`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Muş`un Korkut ilçesinde Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi. Açık alanda yapılması planlanan etkinlik, havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı spor sahasında yapıldı.

Saat 13.30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup Vahdet çocuk ilahi grubunun okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları, ilahi ve marşlar seslendirmek üzere sahne aldı. İlahilerin söylendiği sırada katılımcıların, tekbir ve salâvatlarla ilahilere eşlik ettiği görüldü.

Program, Murat Uslu`nun okuduğu şiirle devam etti.

Etkinlikte konuşma yapmak için kürsüye gelen Emrullah Uysal, Hz Muhammed`in (sav) dünyada lider olarak eşsiz olduğunu belirterek, “Dünya`da birçok lider ve önder vardır, neden Hz Muhammed eşsizdir? Devletlerin başına geçmiş o kadar lider olmasına rağmen, bizler onları gündeme getirmiyoruz da neden Hz Muhammed`i gündeme getiriyoruz? Çünkü Allah, insanı yaratmadan önce kâinatı yaratmıştır. Dikkat edilirse kâinatta hiçbir düzensizlik yoktur. Ay, Güneş, yıldızlar için bir düzen vardır. Allah bunlara bir düzen koymuştur. İşte Allah nasıl ki dünya için bir yol, bir düzen yaratmışsa, insan içinde bir yol ve düzen yaratmıştır. Bu yola, düzene uymak Hz Muhammed (sav) ile olur. Bizleri aziz ve şerefli kılacak yol Hz Muhammed`in yoludur.” ifadelerini kullandı.

“Bugün Hz Muhammed`in davasını omuzlama günüdür”

Allah Resulünün yolunu sürdürenlerin kazandığını söyleyen Uysal, “Bugün, İslam`ın ve Hz Muhammed`in davasını omuzlama günüdür. Ev ev dolaşıp Allah Resulünü anlatma günüdür. Şeref, izzet ve haysiyet Allah Resulündedir. Öyle zamanlar olmuş ki Allah Resulünün hayatının anlatıldığı kitaplar yakılmıştır. Ama bugün, o kitaplar onları yakmışlardır. Bugün onlar yok olmuşlardır.” dedi.

Hz Muhammed`in (sav) azizliği ve büyüklüğüyle kazandığını belirten Uysal, “Kim Resulullah`ın yolunu sürdürmüşse kazanmıştır. Kim Resulullah`ı terk etmişse zarar etmiştir, rezil olmuştur, kaybetmiştir. Bizler Allah Resulünü evlerimize, camimize, köyümüze, şehrimize ve bütün dünyaya götüreceğiz. Bugün dünyada, evlerimizde, iş yerimizde huzursuzluk varsa bunun tek bir sebebi vardır; o da Hz Muhammed`i örnek almadığımız içindir. Eğer bizler Hz Muhammed`in yolundan gidersek dünyamızı da ahretimizi de imar etmiş oluruz.” şeklinde konuştu.  (Mustafa Bikeç-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir