• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Seçim yasakları Resmi Gazete`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde uygulanacak içki ve silah taşıma yasağı ile yayın yasaklarının usul ve esaslarının belirlenmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK'nın söz konusu kararında oy verme günü olan 7 Haziran 2015 günü saba saat 06.00'dan saat 24.00'e kadar uygulanacak yasaklar şu şekilde sıralandı:

- Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satışı yapılamayacak, içkili yerlerde, umumi mahallerde ne çeşit olursa olsun alkollü içki satılamayacak, verilemeyecek, içilemeyecek.

- Emniyeti ve asayişi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse köy, kasaba ve şehirlerde  ateşli silah, patlayıcı madde, akıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik madde taşıyamayacak.

Ayrıca oy verme günü, oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak ve eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilecek.

Oy verme günü, radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorumlar yapılmasını saat 18.00'e kadar yasaklayan YSK kararı, saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğlerin yapılmasını hükme bağlıyor.

Kararda Saat 21.00'den sonra bütün yayınların serbest olduğu, ancak YSK'nın, gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verebileceği kaydediliyor.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir