• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
HÜDAPAR`dan Kızıltepe`de bilgilendirme semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezindeki bir düğün salonunda HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban`ın verdiği seminer, hem sözlü hem de sinevizyonlu olarak yapıldı.  

 Seminere   HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Hür adaylardan Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, ilçe başkanları, parti üyeleri ve parti gönüllüleri katıldı.

Sunuculuğunu İbrahim Bahadır`ın yaptığı seminer Ömer Faruk Medeni`nin okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından seminerin açılış konuşmasını yapan HÜDAPAR Mardin İl Başkanı Akman, Hür Aday Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç`a destek vereceklerini belirterek, gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Akman, “İnşallah 7 Haziran`da  yapılacak milletvekili genel seçiminde Hür adayımız için azim ve gayretle, bıkmadan, usanmadan, gece ve gündüz çalışarak halkımızı tekrar  tekrar ziyaret edelim, davamızı anlatalım. Üzerimize düşeni yapalım. Çünkü halkımızın bizi bizden dinlemeye ve bizi tanımaya ihtiyacı vardır. Müslüman halkımızın bize vermiş olduğu güven ve sorumluluk nedeni ile, çok daha fazla çalışmak zorundayız. İnanıyoruz ki halkımız bizi tanıdıkça, mutlaka bizi destekleyecektir. Bizler de sorumluluğumuzu yerine getirirsek, başarı ve zafer, ancak Allahın dilemesiyle olur.” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Akman`ın konuşmasının ardından,  Hür aday  Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç`a salondakiler sevgi gösterisinde bulundu. Kızıltepe Hür gençlik tarafından ise, “Adaylığınız ümmete hayırlı olsun” sloganları atıldı.

Salondakileri selamladıktan sonra Kürtçe olarak kısa bir konuşma yapan Hür Aday Mahmut Kılınç, siyasetin peygamberlerin mesleği olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “ Siz bizleri bu göreve layık buldunuz. İnşallah seçildiğimiz takdirde size layık olmaya çalışacağız. Mahcup olacağınız hiçbir şeyi yapmayacağız. Sizin söylemek istediğinizi en yükseklerde söyleyip, hakkın sözcülüğünü yapacağız. Doğrusu siyaset Peygamberlerin işidir. Enbiya, evliya, şeyhlerin ve İslam`ın önde gelen şahsiyetlerin işidir. Ama Cumhuriyetin kuruluşundan sonra siyaseti bozdular. İçine yalan, sahtekârlık, hırsızlık ve soygun kattılar. Müslüman halkı kurtarma adına, onları uyutup dolandırdılar.” dedi.

Peygamberlerin mesleği olan siyaseti arındırmak için yola çıktıklarını vurgulayan Kılınç, “2012 yılında sizinle yapılan istişareler sonucu, HÜDA PAR adıyla bir parti kuruldu. Biz istiyoruz ki, Peygamberlerin değerli mesleklerini kirlilikten arındıralım. Peygamberler devletlerini siyaset mesleği üzerine kurup yönetiyorlardı. Biz de istiyoruz ki bu mesleği asıl sahiplerine teslim edelim. Bunun için HÜDA PAR`ın desteklediği bağımsız adaylar, sizlerle yapılan istişareler sonucu aday gösterildi. Biz eskiden beri kendimizi milletvekili görüyoruz. Her biriniz bir milletvekili gibisiniz. Bizim şu an üzerinde olduğumuz makamı milletvekilliğiyle değiştirmiyoruz. Makamımız İslami bir makamdır. İbadet ettiğimiz mihraplar, peygamberlerden bize miras kalmış. Gideceğimiz meclis ise kimden miras kalmış? Bizler bugüne kadar siyasilerin ve milletvekillerinin yaptığı siyaset gibi, kesinlik biz böyle bir siyaset yapmayacağız. Biz Peygamberler, evliyalar, enbiyalar gibi, zulüm saraylarına karşı mazluma yardım edeceğiz İnşallah.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Verilen seminerle ilgili veren  HÜDA PAR seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Cemal Çoban ise, “Bu akşam Kızıltepeli kardeşlerimizle bir araya geldik. HÜDAPAR olarak 7 Haziran 2015 seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı kardeşimiz Mahmut Kılınca destek amaçlı olarak bugün burada bir bilgilendirme semineri yapıldı. Partili kardeşlerimizle bir araya geldik. Bağımsız milletvekili adayı Sayın Mahmut Kılınçı`ın aynı zamanda tanıtma toplantısı da oldu. Bu çerçevede bir seminer yapıldı. İnşallah faydalı olur. Biz seçim çalışmalarımızı 4 ana konu etrafında yapmayı düşünüyoruz. Seminerin ana başlıkları, birincisi Türkiye için ne istiyoruz?  İslami muhalefet adına ne söylüyoruz? Kürt meselesinde söyleyeceklerimiz nelerdir? Son olarak da, Yerel yönetimler hakkında neler düşünüyoruz? konularıyla alakalı sunumumuz oldu. Seminer güzeldi. Kardeşlerimizin katılımı da güzeldi. Allah`u Teala muvaffak etsin inşallah.” temennisinde bulundu.

Seminer, yapılan duayla sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir