• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
Silvan`da Mesleki Anadolu Lisesinden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan`da kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaymakamlık kültür merkezinde bir program düzenledi.  Programa öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program`a misafir olarak katılan Ömer Kartal isimli öğrencinin Kuran-I Kerim tilaveti ile başladı.
Programda okulun ilahi ekibi bir birinden güzel ilahiler seslendirdi.

Programda Okul Müdürü Celal Tekdal bir konuşma yaptı. Tekdal konuşmasında, Hz peygamberin etrafına ışık saçan bir kandil olduğunu, kendisine tabi olanları en doğru yola götürdüğünü, bütün insanlara rahmet olarak gönderildiğini söyledi.

Tekdal, özellikle onun Allah`a ve ahiret gününe inanan için en mükemmel bir örnek olduğunu zulme ve küfre karşı durmanın  en canlı örnekleri onun hayatındadır. Sabrı, merhameti, alçak gönüllülüğü, aile reisliğinde anlayışı, idarecilikte sorumluluk duygusu, askerlikte ileri görüşlülüğü ve çocuklar, yetimler ve güçsüzlerle ilgilenmenin en eşsiz örnekleri onun hayatında olduğunu dile getirdi.

Ardından Öğrencilerin oluşturduğu mevlithan grubu Kürtçe mevlit okundu.

ilçe Müftülüğü Vaizi Reşit Hoca ise programda yaptığı konuşmada, Ashabı Kehf kıssasını anlatarak,  “O dönemde imparator ilah olarak kabul ediliyordu, yüzlerce insanın idam edildiği o dönemde ashabı kehf gençleri  imparatora karşı gelip şunu dediler ki ‘Bizim rabbimiz sen değilsin, asıl rabbimiz  yerin ve göğü yaratan Allah`tır.Kuran`ı Kerim`de geçen Ashabı Kehf imanları sayesinde küfre karşı geldiler, zulme karşı geldiler ve Allah`u Teâlâ kıyamete kadar onları Müslümanların dilinden Kuran-ı Kerimde zikredilsin diye onları 309 yıl mağarada yatırdı.”dedi.  

Program son olarak Reşit Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir