• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Fatih Camiinde Rusya`ya Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dağıstan'ın Temirhan-Şura şehrinde Rus askerlerinin düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Kafkasyalı direnişçilerin lideri Ali Ebu Muhammed, eşi ve saldırıda hayatını kaybeden diğer direnişçiler için İstanbul Fatih Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı ve Rusya protesto edildi.

Kafkasyalı mülteciler için yaptığı çalışmalarla bilinen insan hakları ve insani yardım derneği İMKANDER tarafından organize edilen etkinlikte cenaze namazını kıldıran Çeçen imam, Kafkas halklarının Rus işgali karşısında çok büyük bedeller ödediğini vurgulayarak, Kafkas halklarına mücadelelerinde destek olunmasını istedi.

Sık sık "Kahrolsun Rusya", "Katil Rusya, Kafkasya'dan Defol", "Yaşasın Kafkasya Direnişimiz" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, direnişçilerin liderinin Rus askerleri tarafından öldürülmesinin Kafkasya direnişini sonlandırmayacağını, geride kalan çocuklarının bu mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

Murat Özer: "Rusya soykırım konusunda tecrübelidir"

Özer, Rusya'nın 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul etmesine de tepki göstererek şöyle konuştu: "Rusya lideri Putin sözde Ermeni soykırımını kabul ederek bugün Erivan'a gidiyor. Utanmadan ağzına soykırım kelimesini alan Putin'e sormak lazım: 1864'te tüm Çerkes halklarını gemilere doldurup Karadeniz'in azgın sularını onlara mezar eden sizin atalarınız değil mi? 1944'de Çeçen ve İnguş Müslümanları Sibirya ve Orta Asya steplerine süren ve yüz binlercesini katleden siz değil misiniz? Tüm dünyanın gözleri önünde 1994'de 250 bin Çeçen'i vahşice öldüren ve yüz binlercesini sürgün eden sizler soykırım konusunda oldukça tecrübelisiniz"

"Bizim şehitlerimiz cennete gittiler: Azmimizi kıramayacaksınız"

Rusya'nın Ebu Muhammmed ve eşinin parçalanmış cesedinin görüntülerini medyayla paylaşmasına tepki gösteren Özer: "Şehidlerimizin parçalanmış ve kurşunlarla delik deşik edilmiş görüntülerini yayınlayarak azmimizi kırmaya çalışıyorsanız bilin ki, bir gün siz galip gelirsiniz, bir gün biz: Fakat sonunda zafer Allah yolunda savaşan iman edenlerin olacaktır. Bugün Çanakkale kara Savaşının da başladığı gün. Kimileri topraklarımızı işgal için gelenleri kastederek diyorlar ki; 'Bizim çocuklarımız ile sizinkiler koyun koyuna yatıyor" Hayır, bin kere hayır. Buradan mahremimizi çiğnemeye gelen o istilacılara da, Rusya'ya da Uhud'da sahabenin müşrik liderlere söylediğini tekrar ediyoruz: Bizim şehidlerimiz cennete gittiler, sizinkiler cehenneme. Bir gün Rusya'da askerlerinin cesetlerini toplayıp geldiği yere gidecek" dedi.

Kafkasyadirenişinin lideri Ali Ebu Muhammed, eşi ve beraberindeki 3 savaşçı 19 Nisan gecesi Rus Özel Kuvvetlerinin düzenlediği bir saldırıda teslim olmayı reddederek sabaha kadar çatışmışlar ve hayatlarını kaybetmişlerdi.

Kafkasyalı direnişçiler için İstanbul dışında Yalova, Ankara ve Kayseri gibi şehirlerde de gıyabi cenaze namazları kılındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir