• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Seyhan'da ruhsatsız ve riskli yapılar yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kaçak olduğu tespit edilen ve son bir ay içerisinde uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu, çevre sakinlerinin de yoğun şikâyetlerine maruz kalan tehlikeli ve terk edilmiş toplam 17 binayı yıktı.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sırasında onaylanmış proje dışında inşa edildiği tespit edilen 3 yapı, hiçbir izin alınmaksızın inşa edildiği tespit edilen 4 gecekondu ile çevresindeki yerleşim ve insanların hayatlarını riske eden bir adet riskli yapı yıkıldı.

Seyhan Belediyesi’nin kaçak, ruhsatsız ve riskli yapılaşmayla ilgili denetimlerini aralıksız sürdüreceğini belirten yetkililer, “İnsanların sağlıklı, güven içerisinde yaşayabilmelerinin yolu, şehirlerde ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya izin verilmemesiyle mümkündür. Bu nedenle bir kez daha hatırlatmakta fayda var ki, Seyhan’da hiç kimse yasal izinlerini almadan herhangi bir yapılaşmaya başlayamaz ve onaylanmış projenin dışında yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyecektir” dedi.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir