• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Hür Aday Demir:”Adaleti önceleyen bir anlayışla hareket edeceğiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel seçimlerde HÜDA PAR`ın destekleyeceğini açıkladığı Hür Adaylar bloğundan Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Salih Demir, seçilmeleri halinde, halkın meselelerini sahipleneceklerini ve imkânlar dâhilinde çözüme kavuşturacaklarını vurguladı.

 

Seçim çalışmalarını ve hedeflerini anlatan Demir, "Kıymetli milletimiz sormaktalar sormakta da haklıdırlar, ‘Neden Hür Adayları destekleyelim? Hür Adaylar bize ne verecek? İlkeleri, programları ve projeleri ne?` Biz özellikle kıymetli milletimize ve halkımıza diyoruz ki, Hür Adaylar gerçekten hür adamlardır, kimsenin minnetinde olmayan, kimseden bir menfaat, bir çıkar gütmeden tamamı ile halkını sahiplenen adaylar topluluğudur." dedi.

"Hür Adaylar olarak insan merkezli siyaseti ortaya koyacağız"

Özellikle yalan konuşmayacaklarını dile getiren Demir, "Bununla birlikte doğruları konuşan doğruların yanında yer alan adaylar olacağız. Yani Müslüman halkımızın sesi ve kimliği olacağız, bu anlamda ve yine diyoruz ki, yanlışlar kim tarafından gelirse gelsin yanlışların karşısında duracağımızı Hür Adaylar olarak halkımıza söz veriyoruz. Bu anlamda Hür Adaylar olarak özellikle şunun altını çiziyoruz, programımız insan merkezli olacaktır yani genel anlamda, Hür Adaylar olarak halkımızın önüne koyacağımız ve sunumunda bulunacağımız çerçeve insan merkezli olacaktır ve yine insan merkezli siyaseti ortaya koyacağız." dedi.

"Her anlamda, her alanda adaleti önceleyen bir anlayışla hareket edeceğiz"

Seçilmeleri halinde yapacakları ve Meclise taşıyacakları konulara da değinen Demir, "Bir, Türkiye için söyleyeceklerimiz var diyoruz. İki, İslami muhalefet adına söyleyeceklerimiz var. Üç, özellikle son dönemde, ciddi anlamda bu ülkede bölünmelere, parçalanmalara ve huzursuzluklara sebep olmuş, Kürt sorununun çözümü noktasında söyleyecek sözümüz var. Bunlarla beraber Adana`mız için de sözümüz var diyoruz." sözlerine yer verdi.

"Sivil Anayasaya imkânlarımız dâhilinde destek vereceğiz"

Sivil bir anayasanın yapılmasını özellikle önemsediklerinin altını çizen Demir, bu konuda kim ne adım atacaksa imkânları dâhilinde destek vereceklerini belirterek, birçok meseleyi de çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Demir, "Adalet meselesi, son dönemlerde yaşanan gelir dağılımındaki adaletsizlikler. Yargı'dai, özellikle altını çizerek söylüyoruz ciddi anlamda adaletsizlik yaşanıyor. İşçi, memur alımındaki adaletsizlikler ve hizmetteki bir takım aksamalar ve adaletsizlikler. Bunlar, altını dolduracağımız meselelerdir." dedi.

"İslami faaliyet yürüten insanlardan ne isteniyor?"

Adana`da İslami STK davasında verilen cezaları da eleştiren Demir, "Ergenekon sanıklarının beraat edildiği, KCK davalarında tahliyelerin verildiği bir zamanda İslam`a hizmeti kendine gaye edinmiş olan bir takım STK`lara ceza yağdırılmasını anlamakta sıkıntı çekiyoruz. Neden tek gayesi İslam`a ve halka hizmet etmek olan bu insanlara cezalar yağdırılıyor. Biz bu meseleyi çok önemsiyoruz ve Hür Adaylar olarak bu meselenin üzerinde duracağımızı, elimizden gelen bütün imkânlarımızı da seferber edeceğimizi altını çizerek ifade ediyoruz. Bu hukuksuzluğun bitmesi lazım. İslami faaliyet yürüten insanlardan ne istenmekte? Bunu özelikle kıymetli halkımızla paylaşıyoruz ve bu konuda Hükümeti göreve davet ediyoruz. Adaletse sadece bir kesime değil herkese adalet diyoruz, Hür Adaylar bu işin takipçisi ve savunucusu olacaktır." şeklinde konuştu.

"Karma eğitim dayatmasından vazgeçilmeli"

İslami muhalefet adına önceliklerinin, İslam`a aykırı kanununun çıkarılmaması, çok hukukluğun sağlanması ve devlet eliyle teşvik edilen kumar ve benzeri çirkinliklerin önüne geçmek gibi konular olduğunu belirten Demir, karma eğitim dayatmasından vazgeçilmesi ve başörtü özgürlüğünün Anayasal güvence altına alınmasının da öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

"Adana için de söyleyeceklerimiz var"

Adana`da can ve mal güvenliğinin olmadığını söyleyen Demir, "Hizmet eksikliği noktasında, çevre kirliliği ve çarpık kentleşme noktasında söyleyeceklerimiz var. Adana`nın en büyük sorunları arasında trafik ve ulaşım konusunda da söyleyeceklerimiz var. Tabi biz sadece söylemekle bırakmayacağız bu işin savunucusu, kovalayıcısı olacağız. Kısacası, Hür Adaylar olarak halkımızın meselelerini sahipleneceğiz ve imkânlar dâhilinde çözüme kavuşturacağız." dedi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir