• DOLAR 32.494
  • EURO 34.527
  • ALTIN 2495.779
  • ...
Bismilli öğrenciler çarşı merkezinde çöp topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde, Cumhuriyet ilkokulu öğrencileri, öğretmenleri ile beraber temiz çevreye dikkat çekmek amacıyla çarşı merkezinde, ‘Bismil temiz kalsın, çöpler kalksın, Bismil çiçek açsın’ sloganıyla yürüyerek  çöp topladı.  

'Temiz okullar sağlıklı çocuklar'' projesi

Bismil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ile birlikte Bismil Cadde ve sokaklarında “Sosyal Sorumluluk Projesi” projesi başlattı. Genç nesille doğa ve çevre bilincinin aşılanmasına katkı sağlamak amacıyla, öğrenciler temiz çevreye dikkat çekmek için ilçe merkezinde dolaşıp çöp topladı.  

Bismil Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, kendilerine dağıtılan eldiven ve çöp poşetlerini alarak, ilçedeki cadde ve sokaklara dağıldı. Üzerlerinde temiz çevrenin önemini anlatan tişörtler giyen   öğretmenler ve küçük öğrenciler, yerlerde bulunan çöpleri topladı.

 Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, okullarda sadece öğretim yapılmadığını, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“ Cumhuriyet ilköğretim okulumuzun düzenlediği temizliğe davet kampanyası bir haftadır devam etmektedir.  Bismil’deki reklam panolarına bununla ilgili reklamlar verildi ve broşürler dağıtıldı. Bugün de bu temizlik kampanyası kapsamında, sadece Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ile öğretmenleri esnaflarımızı gezerek çevreye duyarlılıklarını anlattı . Okulumuzun işyerimizin, evimizin, yatak odamızın temiz olması, sokaklarımızın, caddelerimizin, yollarımızın düzenli ve temiz olması için, esnaflarımızı gezdik. Esnaf ve halkımıza temizliğe davet broşürlerimizi dağıtık ve esnaflarımızdan da da büyük bir destek gördük.  . Amacımız bu çevre bilicini bu duyarlılığı gençlerimize aşılamak ve esnaflarımızda aşılamaktır.  Bu konuda halkımız ve esnafımız büyük bir destek verdi. 5 Haziran dünya çevre gününde tüm okullarımızın katılımıyla Sosyal Sorumluluk Projesiyle esnaf ve halkımızı ziyaret edeceğiz ve onları bu konuda bilgilendireceğiz ve bunu devam ettireceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız bunu bir sistem haline getirmektir.   Bu yılki çalışmamız çevre temizliğiydi bu konuda Cumhuriyet ilköğretim okulunun değerli öğrenci ve öğretmenlerimize bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepimiz ele ele vererek Bismil’imizi temiz bir yer haline getirebiliriz. Bu projeyi hazırlayan başta Cumhuriyet İlköğretim Okulu olmak üzere bize destek olan tüm kurumlara, velilerimize ve öğrencilerimize şimdiden teşekkür ediyorum.”

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Menduh Çelebi ise, “Temizlik kampanyamızda gerek şahsi temizliğimiz, gerekse çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmamız gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü çevre geleceğe bırakacağımız en güzel mirasımızdır. Kampanyamız ile çevreyi kirletmemek noktasında bir bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz. İnsanlar kendi evini temiz tutuyor ama, çevresiyle ilgili maalesef aynı duyarlılığı gösteremiyor. Oysa çöpleri yere atmak yerine çöp kovasına atma alışkanlığını kazansak, çevre temiz kalacak. Çevremizi de kendi evimiz gibi düşünüp titiz davranmalıyız" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir