• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
Kızıltepe Cezaevinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe K Tipi Kapalı Cezaevi tutuklu ve hükümlülerine yönelik Kızıltepe İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum etkinliğine Kızıltepe ilçe Müftüsü Mahsum Taşçı, ilçe vaizi Kemal Kahraman, İmam Hatip Musa Çetintaş Cezaevi yetkilileri ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.

İlçe Vaizi Kemal Kahraman'ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, “ Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı konuşmasında,  “ dünyanın bize, bizimde birbirimize emanet olduğumuzu"  ifade etti.

Taşçı daha sonra, “Kutlu Doğum vesilesiyle Resulullah`ın hayatını, mesajını iyi okumamız tekrar, tekrar öğrenmemiz ve bu mesaj doğrultusunda hayatımıza yön vermemiz gerekir. Tüm kitapların bize verdiği mesajın ise, 'İyi insan olmak - iyi insan yetiştirmek' olduğunu 'Ve neslimizi bu doğrultuda yetiştirmemiz gerekir” diye konuştu.

İlçe müftüsü Masum Taşçı'nın konuşmasının ardından İmam-Hatip Musa Çetintaş`ın okuduğu mevlid-i şerif ve ilahilerle devam etti.

Mevlidi şerifin ardından tutuklu ve hükümlüler  arasında yapılan,  Kur`an`ı Güzel okuma, 40 hadis ezber okuma ve Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren mahkûmlara çeşitli hediyeler, Kur`an-ı Kerim ile ilmihal kitapları verildi.

Ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekildi ve çıkışta da programa katılan mahkumlara çeşitli ikramlar dağıtıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir