• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
TRT Kurdî 'Koroya Kurdî'yi kuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TRT Kurdi kanalı "Koroya Kurdi" adıyla Türkiye'nin ilk çok sesli Kürtçe korosunu kurmak için harekete geçti. Bunun için Türkiye genelinde 9 ilde ses yeteneği olan sanatçıları dinleyecek olan TRT organizasyon ekibi, 10 MAYIS'A kadar seçmelere katılan yetenekli sesleri dinleyerek, değerlendirmede bulunacak.

TRT Kurdî  yetkilileri, ''Koro'ya Kurdi'yi, Kürtçenin Kurmançi lehçesinde, çok sesli bir müzik korosu olarak tasarlandığını belirtiler.

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan 'Koroya Kurdi' aynı zamanda Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi ağırlıklı olmak üzere, Zazaki ve Sorani şarkılarından oluşan bir repertuvarla İstanbul'da büyük bir konser de verecek.

Konser TRT Kurdi ekranlarından canlı olarak verilecek. Koro bunun yanı sıra, Arapça, Osmanlıca, Türkçe ve Ermenice Türkülerden oluşan bir repertuarla da dinleyenleriyle buluşacak.

9 ilde yapılacak seçmeler ise şu illerde olacak;

Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Kars, Malatya veİstanbul

Jürî, Türkiye genelindeki başvuruları değerlendirip, uygun adayları seçtikten sonra, 50 aday İstanbul’da eğitime tabii tutulacak ve elemelerle 10 bayan, 10 erkek korist seçilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir