• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
`İslam bizi kardeş kıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi` tarafından Peygamber Efendimizi konu alan bir konferans düzenlendi. Konferansa, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe konuşmacı olarak katıldı.

Cüneyt Gökçe, İslam`ın Müslümanları kardeş kıldığını söyleyerek İslam dininin kardeşliğe verdiği önemi vurgulayıp şunları dile getirdi: “Dinimizde Müslümanların kardeşliğine verilen önem çok açıktır. Peygamber Efendimiz ‘Sizden biriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olamaz` diyor. Yani biz birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamayız. Çünkü İslam bizi kardeş yaptı. Biz Müslümanlar kardeşiz. Birbirimizi kardeş gibi görmeli ve kardeş gibi davranmalıyız. Allah bizleri kardeş olarak ilan ettiğinde soy ve ırkımızın üstünlüğüne yer olmadığını da ilan etti. İslam kardeşliği önemli bir kardeşliktir. Bu öyle sıradan bir kardeşlik değildir.” dedi. 

Bingöl Üniversitesi tarafından organize edilen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Beki`nin yanı sıra, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir