• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Tarsus Devlet Hastanesi modernize ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Devlet Hastanesi’nde başlanan yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimliği, bitecek olan çalışmalar neticesinde hastanenin modern bir hizmet vereceğini açıkladı.

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Namık Kemal Erdoğan ve Başhekim  yardımcısı Dr. Mehmet Sarı, İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine hastane ile ilgili yapılan yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Devlet Hastanesine yaklaşık bir milyon TL yatırım yapıldığını belirten Başhekim Erdoğan, “Şu an mevcut olan yoğun bakım bölümü tamamen değişerek Sağlık Bakanlı tebliğine uygun hale getirilecek. Hastanede merkezi sistem uygulamasını devreye sokmak için çalışmalarımız var.  Kapılarda giriş çıkışlar kartlı sistem olacak. Şu an hastanemiz büyük bir tadilat çalışması var. Şimdiye kadar ilçemizde büyük eksikliği bulunan Koroner Anjiyo Biriminin kurulması için çalışmalarımız var. Böylelikle hastalarımız artık şehir dışına gitmeye gerek kalmadan modern ve hijyenik ortamda anjiyo olabilecek.” dedi.

Erdoğan açıklamasın devamında, “Hastanemiz Ek Bina Acil kısmında bulunan Diyaliz bölümünü yapacağımız çalışma ile oradan belirlenen yere taşıyıp, Ek Binadaki Acil Polikliniğimizi daha da büyüteceğiz. Böylelikle buradaki yoğunluğu rahatlatacağız. Şu an hastanenin büyük bölümünde tadilat ve yenileme çalışmaları var. Hastanede 15 yılda yapılmayanları, 4 ay gibi kısa sürede yaptık.” diye konuştu.

Devlet Hastanesi Ana binada bulunan Acil Poliklinik için projelerinin onaylandığını belirten Tarsus Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Sarı ise “ ‘Acil Uygulama Proje’ başlığı altında projemiz Bakanlıkça onaylanmış durumda. Şu an ihale aşamasındayız. Bu çalışma ile Devlet Hastanesi Ana binasında bulunan Acil Servisimizi, Başhekimlik bölümüne taşıyarak  yeni Acil Servisimiz, 2 bin 400 metrekare üzerine inşa edeceğiz. Hastanemiz her yıl sorun olan iklimlendirme sorununu da çözmüş durumdayız. Bu konuda, yine Sağlık Bakanlığı tarafından onay alan İklimlendirme Projesi’ni uygulamak için çalışmalara başladık.” ifadelerini kullandı.

Sarı, “ Hastane bünyesinde başlattığımız bir diğer önemli çalışma, Palyatif (ara yoğun bakım) çalışmamızdır. Şu an başladığımız bu çalışma ile hastanelerdeki yoğum bakım ünitelerindeki aşırı yoğunluğu aza indireceğiz. 17 yataklı Palyatif ünitemiz, Türkiye’de sayılı olup Mersinde ilk olacak bir çalışmadır.  Öte yandan yine çocuk yoğun bakımı yetersiz kaldığından dolayı, o bölümde de genişletme çalışması yaparak burada yatak sayısını 10 yatağa çıkaracağız. Ayrıca çocuk polikliniğinde fakir ailelerimizin çocuklarını taburcu olduktan sonra baştan sona giydirme projesi de hayata geçmek üzere.” şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi bünyesinde Alkol ve Uyuşturucu gibi zararlı maddelerle mücadele için AMTEM kurulacağını belirten Sarı, “Malumunuz binlerce insanımız Zararlı maddelerin pençesinde olup tedavi olmayı bekliyor. Bu insanları Hastanemiz bünyesinde tedavi etmek için AMTEM ünitesini açarak şimdilik ayakta tedavi edeceğiz. Yine bir ilk olarak Mersin ile yaptığımız anlaşma gereği, erken kanser tanısı için PET/CT çekimlerine de başlıyoruz. Böylelikle kanserin erken tanısı için vakit kaybına da son vereceğiz. Allah’ın izni ile Tarsus Devlet Hastanesi 2016 yılına daha Modern ve tam donanımlı bir hastane olarak girecek.” ifadelerine yer verdi.

Sarı, son olarak şunları söyledi: “Hastanemize tahmini bedeli bir buçuk milyon TL olan 2 adet anestezi cihazı, 5 adet yoğun bakım monitörü, 1 adet dijital Mamografi, 1 adet USG, 1 adet C kollu Skopi, 1 adet tavandan çift yönlü DR, 1 adet kemik Dansinometresi ve 1 adet HD endovizyon kazandırdık.”  (A. Hâkim Kurt - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir