• DOLAR 32.577
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2427.702
  • ...
Erdemli Gençlik`ten Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü, Rektörlük Konferans Salonu`nda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

“Eşsiz Önder Hz Muhammed” konulu programa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Abdullah Tokuş katıldı.

Sunuculuğunu Ahmet Yılmaz`ın yaptığı program, Hafız Mehmet Emin Selami`nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik, mevlithanların okuduğu mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat`ın seslendirdiği ilahi ve ezgi devam etti.

“İslam`dan önce kadınların ve gençlerin hiçbir kıymeti yoktu”
Programda bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Abdullah Tokuş, özellikle kadın katılımcılara seslenerek, “Hz Peygamber gelmeden önce kadınların hiçbir kıymeti yoktu. Bir meta gibi alınıp satılıyordu. Gençlerin hiçbir kıymeti yoktu. Dar`un Nedve`de sadece yaşlılar konuşurlardı. Ebu Süfyan konuşurdu, Ebu Cehil konuşurdu, Velid Bin Muğire, As Bin Vail konuşurdu. Başka kimsenin konuşmaya hakkı yoktu.” ifadelerini kullandı.

“Siz gençlere çok vazife düşüyor”
Özellikle gençlerin İslam davasına ve Hz Muhammed`e sahip çıktığını vurgulayan Tokuş, “Hz Peygamber o gençlerle Kâbe`ye gelip dinini haykırdı. Onlarla Bedirlere, Uhudlara gitti. Hendekleri kazdı ve nicede fetihler kazandı. İşte burada siz gençlere çok vazife düşüyor. Bu zamanın gençleri olarak, Hz Muhammed`in yarenleri, birer peygamber sevdalısı olarak içinde bulunmuş olduğunuz bu üniversitede eğitiminizi rabbimizin imkânları ile bitireceksiniz inşallah ve yarınlarımızı sizler şekillendireceksiniz. Yarınlarımıza peygamberimizin aşkını sizler götüreceksiniz. Yarın doğacak evlatlarımızı peygamberimizin aşkı ile sizler yetiştireceksiniz. Onun için siz gençlere çok vazife düşüyor.” şeklinde konuştu.

Hz Peygamberin ve sahabelerin hayatından da kesitler sunan Tokuş, “Bizim için yegâne eşsiz önder olan Hz Muhammed`in (sav), yoluna sımsıkı sarılmamız lazım. Çünkü bu yol bizleri Rabbimizin lütfuna, ihsanına, keremine, rahmetine götürüyor. O`nun dışında ki bütün yollar ise gaflete, dalalete, cehalete ve Allah muhafaza Cehenneme götürüyor.” dedi.

Etkinliğin son bölümünde Özcan Atsat, Peygamberimiz üzerine bestelemiş olduğu ilahi ve ezgileri seslendirdi. Katılımcıların da okunan ilahilere hep birlikte eşlik ettiği görüldü. (Enis Ağırbaş – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir