• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
`Bu Yetimler Bizim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde Aksaray İl Milli Eğitim ve Gülağaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘Bu Yetimler Bizim` adlı projesi kapsamında Gülağaç Bölgesinde 30 yetim çocuk gönüllerince bir gün geçirdiler.

‘Bu Yetimler Bizim` adlı projesi kapsamında Gülağaç bölgesinden Aksaray`a gelen 30 yetim çocuk, İl Milli Eğitim ve Gülağaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde şehrin tarihi ve turistik mekânlarını dolaştılar.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, projeye destek verirken “Kimsesiz diye biri yok. Onlar, bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız.” diyerek yetim çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Çocukları Somuncu Baba Külliyesinde ziyaret eden Yazgı, yetim çocukların hiç zaman kimsesiz kalmayacağını belirterek şunları ifade etti: “Belediye olarak kimsesiz ve yetim çocuklara her konuda destek verileceğiz. Onlar bu milletin birer evladı ve bizim çocuklarımızdırlar. Yetim ve öksüzlere sahip çıkmak bizim inancımıza göre üzerimize düşen bir vazifedir. Bu bilinçle hep birlikte el ele vererek her türlü sosyal projeleri birlikte yapmamız gerekir.”

Vali Yardımcısı Kubilay Ant ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Öztürk`ün katılımı ile yetim çocuklar adına Somuncu Baba Sofrasında yemek programı düzenlendi. Yemekten sonra çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye edildi.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir