• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Alimler Peygamberler şehrini gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Peygamber Sevdalıları tarafından 19 Nisan`da düzenlenen Kutlu Doğum mevlidine katılan Irak Kürdistan`ından gelen âlimler heyetinden M.Abdurrahman Tevfik, Cemal Reşit, Seyda Ahmet, Seyda Celal, MamosteFaqir, Seyda Cemal, Seyda Hamza ile Türkmen radyosunun imtiyaz sahibi Şeyh Cafer, ziyaret amaçlı gelmiş oldukları Peygamberler Şehri Şanlıurfa`da Balıklıgöl ve Eyüp Peygamber makamını gezdi. Heyet, ikindi namazını balıklı gölün içinde bulunan Mevlidi Halil Camisinde kılarak, Hz İbrahim`in doğduğu rivayet edilen mağarayı ziyaret etti.

Heyet daha sonra, Balıklı Göl'ü gezerek balıklara yem verdiler. Şanlıurfa`nın Peygamberler şehri olarak anılmasının çok güzel olduğunu söyleyen heyet, anı olarak bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.

Eski çarşıyı da gezen heyet, alışveriş yapıp Gümrük Han'da çay içtiler. Heyete Şanlıurfa`yı gezdirip tarihini anlatan, Âlimler ve Medreseliler Birliği (İTTİHAD) üyeleri, Molla Müfit Yaray ve Sinan Ünel, “Irak Kürdistan`ından gelen Âlimlerimiz, Şanlıurfa`yı çok gezdiler. Urfa`nın tarihi yapısını, Camilerini gezdiler. Onları Balıklıgöl ve Eyüp Peygamber makamını gezdirdik. Zaman olsaydı daha çok yerleri gezdirirdik.” Dedi.

Heyet akşam yemeğini yedikten sonra Mardin`e doğru yola çıktılar. (Mustafa GÜL-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir