• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Üstü açık olan su kanalı ölüm tehlikesi saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te Atatürk Mahallesi 111. Sokakta bulunan ve üzeri açık bırakılan su kanalı, ölüm çukurunu andırıyor. İki yıldan bu yana çocuklar için ölüm tuzağına dönen kanlın kapatılmamasına çevre sakinleri tepki gösteriyor.

Hem sağlık meslek lisesi öğrencilerinin, hem de sitede yaşayan çocukların oyun alanında bulunan su kanalının üstünün açık olması ölüme davetiye çıkarıyor. Kanalın olduğu alanda bulunan bir sitenin yöneticisi Vedat Özdağ, durumu defalarca belediye yetkilerine aktardığı dile getirdi.

“Burada yaşayan her çocuğu bekleyen bir ölüm kuyusu var”

İki yıldan bu yana yetkililerin durumdan haberdar olduğunu, fakat bu güne kadar herhangi bir çalışmanın yürütülmediğini ifade eden Özdağ, şöyle konuştu: “Ben burada site yöneticisi olarak çalışıyorum. Bu gördüğünüz alanda üzeri açık halde bulunan bir suyu kuyusu var. Bunun derinliği muhtemelen 3 metreden daha fazladır. İçerisi tamamen suyla doludur. İki yıldan bu yana bu durum böyledir. Kuyunun üzerinde olan demirler çürümüş, beton kırılmış haldedir.  Sizin de gördüğü gibi bir kısmının üzerine iki adet saç bırakılarak, adeta görünmez hale getirilmiş. Burası sitenin önüdür. Sitede yaşayan çocuklar bu alanda oynuyor. Burada yaşayan her çocuğu bekleyen bir ölüm kuyusu var.”

“Olabilecek tüm olumsuzlukların sorumlusu duyarsız davranan yetkililer olacaktır”

Defalarca belediyeye durumu bildirdiğini söyleyen Özdağ, “Fakat iki yıldan bu yana yaptığım tüm çağrılar karşılık bulmadı. Hiçbir yetkili bu durumla ilgilenmedi. Son çareyi durumu basın yoluyla yetkililere duyurmakta buldum. Çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar için ölüm saçan bu kuyunun bir an önce yetkililer tarafından çözüm bulunmasını istiyoruz. Ölümler gerçekleşmeden duruma müdahale edilmelidir. Müdahale edilmezse olabilecek tüm olumsuzlukların sorumlusu duyarsız davranan yetkililer olacağı bilinmelidir.” şeklinde konuştu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir