• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Kızıltepe Kaymakamından kitap okuma programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Pazartesi günleri kurum amirleri ile ilçe kütüphanesinde bir araya gelerek saat 16.00 ila 17.00 arası bir saatlik okuma programı başlattı.

Okuma programından sonra konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Ermiş, insanın ruhi ihtiyaçlarından birisinin kitap okumak olduğunu söyledi.

Kaymakam Ermiş, “İnsanın fiziki ihtiyacı olduğu kadar ruhi ihtiyacı da var. Bu ruhi ihtiyaçlarından birisi de kitap okumaktır. Daire müdürlerimizle beraber kütüphaneyi kullanmayı arzu ettik.  Pazartesi günleri saat 16.00 ila 17.00 arası kitap okuma programı düzenliyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız da katılabilirler.” dedi.

Kitap okumanın çocukluktan kazanılan bir alışkanlık olduğuna dikkat çeken Ermiş, “İnşallah Kızıltepe için kitap okuma noktasında diğer bir projemiz her akşam saat 21.00 ila 22.00 saatleri arasında televizyonu kapatıp ailece kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır.  Çocuklar her zaman büyükleri örnek alırlar. Biz okursak onlarda okurlar. Kitap okumak çocukluktan kazanılan bir alışkanlıktır. Çocukken kazanamazsa ileride bu zorlaşıyor. O yüzden küçükken çocuklara bu alışkanlığı kazandırmamız lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Yeni yaptıkları uygulamayla hafta sonu da Kütüphanenin açık olacağını kaydeden Ermiş, son olarak şunları söyledi: “Ayrıca kütüphanelerle alakalı yaşadığımız sıkıntı, kütüphanelerin sadece mesai saatleri arasında açık olmasıdır. Çalışan insanlar ise daha çok mesai saatleri dışında ve hafta sonu kullanabiliyorlar. İlçemizde yaptığımız bir uygulama ile hafta sonu da kütüphanemizi açık tutuyoruz.  Kızıltepeli vatandaşlarımız hafta sonu kütüphaneyi kullanabilirler.”  (Mehmet Aslan - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir