• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak ŞADEM'den Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Aile Destek Merkezi konferans Salonunda Peygamber Efenndimiz(sav) kutlu veladeti münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Programa kursiyerler, öğrenciler ve bayanlar katılırken Şırnak Müftülüğünden vaiz Ali Tahsin de Peygamber Efendimizin aile ahlakı ve hukuku hakkında katılımcılara bir konuşma gerçekleştirdi.

Kursiyer minik öğrencilerin Kur’an-Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından programda bir konuşma gerçekleştiren Aile Destek Merkezi Müdiresi Hüsniye Yüksel Sanır, Peygamber Efendimiz(sav)’ın veladetinden sonra dünyaya güzel ahlakı ile birlikte huzur ve barışın hakim olduğunu anlattı.

Programda konuşmacı olarak katılan Şırnak Müftülüğü vaizlerinden Ali Tahsin de Peygamber Efendimizin aile ahlakı yaşama hukuku üzerinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Tahsin konuşmasında, Resulullah’ın gerek ailesine gerekse tüm insanlar karşı merhametli ve samimi olduğunu söyleyerek, “O âlemlere rahmet olarak gönderilmişti. Onun dünyaya teşrifleriyle karanlıklar aydınlığa kavuşmuş hak yerini bulmuş batıl ise kaybolmuştur. Onu sadece Müslümanlar değil ona inanmayanlar da sevip saygı gösteriyorlardı. Onunla birlikte insanlar insan hukukunu aile yaşantısında gerçek saadeti ve mutluğa kavuşmuşlardır”  dedi.

Program, sinevizyon gösterisi, minik öğrencilerin şiir ve ilahi dinletisinden sonra okunan mevlitle sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir