• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
'Engelsiz Doğa' projesi öğrencileri sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Doğa” projesi kapsamında eğitim alan zihinsel engelli minik öğrenciler, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını aldı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Botanik Bahçesi’nde, proje çerçevesinde otistik ve hafif derecede zihinsel engelli minik öğrencilere yaklaşık 6 ay boyunca süs bitkileri, lale ekimi ve daha birçok konuda eğitimler verildi.

Ayrıca, engelli öğrencilerin eğitim aldığı Gaziantep Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu alanı içerisinde de öğrencilerin doğayla ilgili çalışma yapabilmeleri ve projenin devamlılığının sağlanması için "Doğa Sınıfı" oluşturuldu.

Yaklaşık 80 öğrencinin katıldığı projede eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler için Şehit Kamil Kültür Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.

Öğrencilerin düzenlediği gösterilerin de renk kattığı törende minikler, sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkililerinin elinden aldı.

Engelli öğrencilerin, toprakla rehabilite edilmesi, sorumluluk duygularını geliştirmek, çalışma deneyimi, özgüven ve arkadaşlık ilişkilerinin geliştirilmesi hedeflenen projenin, 2015-2016 yılında daha da genişletilerek daha çok öğrenciyle devam edeceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir