• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
İlk icraatları köyü temizlemek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gözer Köyü Derneği öncülüğünde bir araya gelen köy sakinleri, köyün  sokaklarını, mezarlık ve orman alanlarını elbirliğiyle çöpten temizleyerek, ilk icraatını gerçekleştirdi.

İlk iş olarak köylerinin muzdarip olduğu sıkıntılarından biri olan çöplerden temizleyerek hizmete başladıklarını ifade eden Gözer Köyü Derneği Başkanı Edip Korkulu, “Bu hafta içerisinde Bingöl belediyesine başvurduk, çöp sorunumuzla ilgili sıkıntılarımızı ilettik. Belediye bize kamyon ve elaman yolladı. Köylülerle beraber, yaklaşık 3 kamyon çöp topladık. Ayrıca bundan sonra belediye çöp arabaları hafta içi her gün köyümüzün çöplerini alıp götüreceklerini ifade ettiler.” dedi.

Korkulu, “Derneğimiz öncülüğünde bir araya gelen köy sakinleri  ve öğrencilerimizle beraber, köyün tüm sokakları, çöp atılan yakın orman alanları ve mezarlık alanımızdan nerdeyse gün boyu yaklaşık 220 çuval çöp topladık. Çöpü traktörlerle götürüp, Bingöl belediyesinin çöp alanına döktük. Yaklaşık 50 hektarlık alan ve sokaklarımızı temizlemiş olduk.” şeklinde konuştu

Köylerinin birçok sıkıntısının olduğunu vurgulayan Korkulu, “Köy mezarlığımızın yanından geçen yol boyunca bir dere var,  henüz orası temizlenmedi, sel açısından da çok tehlikeli ve âdeta çöp deresi haline gelmiş. Bunun temizlenmesi içinde kepçe ve kamyona ihtiyaç var.   Dere etrafının taş duvarla ıslah edilmesi gerekir. Bu da  büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor. Bu konuda yetkililerin bir  an önce çözüm bulması gerekir.”uyarısında bulundu.

Korkulu,  konuşmasının sonunda, “Köy Derneği ve köylüler olarak, hep birlikte köyümüzün sorunlarına çözüm bulmak için gayretlerimiz  devam edecek” ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir