• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Paralel Yapı Soruşturmasında 17 Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul merkezli çok sayıda ilde düzenlenen "paralel yapı"ya yönelik operasyon kapsamında, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 17 şüphelinin ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini yapmasını kısmen engellemeye teşebbüs'' suçundan tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini yapmasını kısmen engellemeye teşebbüs'' suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 29 şüpheli polisin, hakimlik sorgusu, saat 20.00'de sona erdi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, kaçma şüphesi, soruşturmanın henüz tamamlanmaması, delilleri yok etme ile adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını dikkate alarak, şüpheliler Ayhan Arıkanoğlu, Polat Kongur, Tunahan Tuncay, Veysel Barlas, Yunus Memişbey, Mahir Çakallı, Mehmet Akif Sakarya, Ahmet Üzümcü, İsmail Erçelik, Talip Yıldırım, Ramazan Haktan Helvacı, Said Gök, Ahmet Kalender, Metin Güneş, Ali Kavlak, Nazmi Ardıç ve Ramazan Bal'ın ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini yapmasını kısmen engellemeye teşebbüs'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Kanser tedavisi gören anne dikkate alındı

Hakimlik, diğer şüpheliler Samed Arıkan, Osman Gazi Ateşçi, Mustafa Yıldız, Mesut Aydın, Mehmet Büyükköse, İrfan Erdaş, Hanifi Öpaydın, Habib Aslan, Gökmen Bayrak, Ahmet Karakaya, Ahmet Kahraman ve Adem Atik'in haklarında isnat edilen suçların bir kısmını işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesi ve delilin bulunduğunu ancak şüphelilerin görev ve rütbeleri, katkı ile rolleri, ailevi durumları ve adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağını göz önüne alarak, serbest bırakılmalarına karar verdi. Adli kontrol hükümleri kapsamında, şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Hakimlik, kararında serbest bırakılan şüphelilerden Ahmet Kahraman'ın ''kanser tedavisi gören annesine refakat etmesini, bu anlamda muhtemel mağduriyetin önlenmesi'' hususunu da tutanağa geçirdi. 

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir