• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Şırnak'ta 'Kutlu Doğum Haftası' programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak  Gençlik Spor İl Müdürlüğü, özel bir otelin konferans salonunda “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, katılımcılara  sabah kahvaltı ikramından sonra gerçekleşti.

Etkinliğe Şırnak Vali Yardımcısı Serkan Şeker, İl Özel İdare Genel sekreteri Kazım Zan, il Müftüsü Ahmet Özkan, Tügva İl temsilcisi Cumali Tahir Arpas STK temsilcileri, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Program müezzin kayımlarından Habip Kalaç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından programda bir konuşma yapan Şırnak Müftüsü Ahmet Özkan, Kutlu Doğum etkinliklerinin,Peygamber efendimizin veladeti nedeniyle Türkiye çapında 81 ilde bine yakın ilçede, köylerde, kasabalarda  ve yurtdışında çeşitli ülkelerde kutlandığını söyledi,

Kutlu Doğum etkinliklerinin bir doğum günü kutlaması olmadığını aktaran Müftü Özkan, şöyle dedi; “Kutlu Doğum Haftası, bir doğum günü kutlaması değil, büyük doğumun ve Hz. Peygamberin gelişiyle beraber gelen onun sünnetinin onun davasından bir şeyler almaktır asıl gayemiz. Ona indirilen Kur’an-ı, sünnetini okuyup anlamaya çalışmak ve hayatımızda uygulamak lazımdır. Bakın bütün dünya ‘Muhammed’ diyor. İnanan inandığı için diyor,seven sevdiği için diyor, inanmayan da hayran kalıyor. Bir gayrimüslim anlatıyor; ‘Muhammed yaşasaydı bütün dünya meselelerini bir kahve içinceye kadarki süre içinde çözerdi’  gibi bir inançla yaklaşıyor ” dedi.

Müftü Özkan konuşmanın sonunda böyle etkinliklerin milletin kurtuluşuna  ve refaha ulaşmasına vesile olmasını diledi.

Program, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir