• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Ha firavun Sisi ha siyonist israil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ÖZCAN / DOĞRUHABER-RÖPORTAJ -Mısır`ın son firavunu Sisi, siyonist israilin Gazze`ye uyguladığı ambargoyu daha bir etkin hale getirmek için büyük bir çaba harcıyor. Sisi cuntası, sınır bölgelerinde tünel kazan, kazıldığını bilen ve tünelden geçenlerin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kanun çıkardı. Söz konusu kanun maddesinde, “Ülkenin sınır bölgelerinde, tünel kazan, kazı için hazırlık yapan, yer altındaki tünel ve koridorlardan geçen ile tünelleri herhangi bir kesimle, yabancı bir ülkeyle ya da orada yaşayanlarla iletişime geçmek, ürün, malzeme ya da herhangi bir şey geçirmek için kullanan herkesin, müebbet hapis cezası ile cezalandıracağı” yer alıyor. Kanunda ayrıca “Sınır bölgelerinde tünel kazıldığı, kazılacağı ya da kazılanların kullanılması hakkında bilgisi olan ve ilgili makamlara haber vermeyenlerin müebbet hapis cezasına çarptırılacağı, hapis cezasının yanında kullanılan suç aletlerine, tünelin yapıldığı bina, yapı ya da arazilerin mülkiyetine el konulacağı” kaydediliyor.

Ülke içinde İhvan`a yönelik katliam, tutuklamalar ve işkencelerle zulüm uygulamalarına devam eden darbeci Sisi, 90 milyon nüfusuyla Mısır yönetimini, terörist israil rejiminin hizmetine koyarak büyük bir ihanet örneği sergiliyor.

Sisi`nin bu son siyonistçe adımını gazetemize değerlendiren Filistin`li araştırmacı yazar Dr. Muin Naim, darbeci Sisi`nin açlıkla mücadele eden Mısır halkına hizmet etmesi gerekirken, siyonistlerin hizmetinde israil işgal rejiminin işine yarayan işler yaptığını dile getirdi. Gazze`nin son durumu ile ilgili de konuşan Naim, Mahmut Abbas`ın siyonistlerle ortak hareketinin Gazze`yi zora soktuğunu dile getirerek, “Gazze artık açık hava hapishanesi değil; kara, hava, deniz her tarafı kapalı bir hapishane” dedi. İşte Dr. Muin Naim`in gazetemize yaptığı önemli açıklamalar…

SİSİ SADECE SİYONİSTLERİN HİZMETİNDE…
Darbeci Sisi, Refah Sınır bölgesinde tünel kazan, kazıldığını bilen ve tünelden geçenlerin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin yeni bir kanun çıkardı. Bu kanunla Sisi, siyonist israilden daha siyonist bir uygulamaya imza atarak Gazze ambargosunu katmerleştiriyor. Siz bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Açıkçası Sisi, bu işi yapanları mahkeme kararı olmadan da idama mahkûm ediyor. Ondan dolayı biliyorsunuz Sina`da binlerce insanı ya katlediyor, ya da evinden mahrum ediyor. Yüzlercesini de tutukluyor. Bundan dolayı Sisi`nin böyle bir karar çıkartmasına gerek yok, zaten bir bahaneyle idam veriyor. Bunu sadece resmileştirmiş oluyor. Diğer yandan bu karar, Sisi`nin yaptırımlarına rağmen, direnişe ve Gazze halkına yapılan destekleri engellemeyi başaramadığını göstermektedir. Bir de görülüyor ki Sisi, bu tür kararlarla siyonistlerin gözüne girmeye çalışıyor. Yani Sisi sadece siyonistlerin hizmetinde israil işgal rejiminin işine yarayan işler yapmaktadır. Keşke Sisi, zor durumda olan, açlık, sefillik içinde bulunan Mısır halkının lehine kararlar alsaydı da böyle kararlarla uğraşmasaydı. Biliyorsunuz Sisi, bir de tampon bölgesini 5 km genişleteceği şeklinde de karar almıştı. Çünkü diyor ki; ‘biz Gazze`den 2,8 km. tünel kazıldığını fark ettik, ondan dolayı 5 km`ye çıkardık.` Bilmiyorum tampon bölgesi nereye kadar gidecek… İsmailiye`ye kadar ulaşacak mı? İsmailiye`den sonra Kahire`ye mi ulaşacak? Bu tam bir darbeci, askeri zihniyettir. Çözümden yana değil, her şeyi kaba güçle karşı tarafı düşman görerek çözüme yaklaşacaklarını sanıyorlar.

ABBAS`LA SİYONİSTİN ORTAK HAREKETİ GAZZE`Yİ ZORA SOKUYOR
Gazze`deki son durum nedir? İnsanlar  geçimlerini nasıl sağlıyor? Yeteri derecede ilaç ve insani yardım anlamında gıda ve temel ihtiyaçlar Gazze`ye girebiliyor mu?

Gazze`de durum çok zor… Gazze`de çok büyük bir maddi sıkıntı yaşanmaktadır. Özellikle Mahmud Abbas ile siyonist israil, ortaklaşa hareket ettiklerinden dolayı Gazze`deki memurların 2006`dan, yani Hamas`ın meşru seçimle işbaşına gelmesiyle birlikte, göreve alınan tüm memurların maaşlarının ödenmemesiyle beraber şu anda Gazze`deki insanlar gerçekten büyük bir sıkıntı yaşamaktadırlar. Ambargo da bu işi daha da zorlaştırmaktadır. Çünkü Gazze`de şu anda iş olanakları yok denecek kadar az, elektrik kesintisi çok, kesintinin az olduğu günlerde bile 8 saat elektrik ancak verilebiliyor. Çoğu gün, 2-3 saat ile yetinilmektedir. Bazı bölgeler 2-3 gün boyunca hiç elektrik görmemektedir.

GAZZE, KAPALI HAPİSHANEYE DÖNÜŞTÜ
Sağlık konusunda da sıkıntılar devam etmektedir. Filistin`de özellikle Mısır engeline takılan acil çıkması gereken hastaların sayıları şu anda on binleri bulmuş durumdadır. Bunların hepsi, Gazze`nin artık açık hava değil kapalı hava hapishanesine dönüştüğünün ispatıdır. Denizden kapalı, havadan kapalı, karadan da kapalı bir hapishaneye dönüşmüş durumda. İki milyona yakın insan 365 km. karelik bir zindan içinde tutulmaktalar. Yani Gazze`nin durumu belki savaş döneminden daha beter bir durumdadır şu anda. İsrail işgal rejimi, tüm dünyanın gözü önünde dünyanın şahitliğinde, batının, Mısır`ın şahitliğinde yapılan ateşkes sözleşmesine hiç bir şekilde sadık kalmamıştır.

ABBAS GÜDÜMLÜ UZLAŞI   HÜKÜMETİ, İSRAİL ONAYLI…
Dışarıdan da görüldüğü kadarıyla Filistin uzlaşı hükümeti görevini yerine getirmiyor. Hamas da uzlaşı hükümeti kuruluyor diye Gazze`deki hükümetini feshetmişti. Bu durum nereye kadar devam edecek?

Uzlaşı hükümeti, Hamas`ın kabul ettiği ama Hamas`ı temsilen hiç bir bakanın içinde olmadığı bir hükümettir. Bu hükümetin maalesef uzlaşı hükümeti olması beklenirken ve Filistin`liler arasındaki sorunları uzlaşı ile çözebilecek bir hükümet olması gerekirken tam da Mahmut Abbas`ın güdümünde, emrinde ve el Fetih`in lehine çalışan bir konuma düştü. Uzlaşı hükümeti, Gazze`yi cezalandırmak için çalışan bir hükümet oldu. Yani başbakanı Gazze`ye gelip de Gazze aleyhine konuşması; bu, Gazze karşısında ne kadar düşmanca bir tavır içinde olduğunu göstermektedir. Bu hükümet bir uzlaşı hükümeti değildir. Bu hükümet batının ve israilin kabul ettiği bir hükümettir. Bu hükümet, maalesef hem Gazze aleyhine propaganda yapmakta hem de Gazze aleyhine uygulamalara imza atmaktadır.

GAZZE`NİN DÜNYAYA AÇILAN TEK KAPISINI DA SİSİ TUTUYOR
Halen kapalı tutulan Refah Sınır Kapısı, Gazze`nin israile açılan kapılar dışında dünyaya açılabildiği tek kapı. Mısır`da 3 Temmuz 2013`te Sisi`nin gerçekleştirdiği darbenin ardından cunta yönetimi, Filistin`lilerin “can damarı” olarak gördüğü tünellerin büyük bir kısmını bombalayarak yıkmıştı. Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle akaryakıt geçiriliyordu. Ölüm ile yaşam arasındaki hastaların dahi dışarıya çıkmasına izin vermeyen Sisi cuntası bu insanlık dışı uygulamasıyla israile hizmet ederken, dünya kamuoyu ise bu vahşete sessiz…

Bu haberler de ilginizi çekebilir