• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Silopi'de 'Onların Dünyası' adlı kısa film çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri “Kamu Spotu Projesi” kapsamında, engellilerin hayatını konu edinen ‘Onların Dünyası’ adlı kısa film çekti. Yüksek Okulun konferans salonunda okul yönetimi ve öğrencilere izletilecek.

Yönetmenliğini Mesut Bilişik’in üstlendiği filmin sahneleri Silopi ilçe merkezinde çekildi. Kısa film, bacaklarından engelli olan lise öğrencisinin hayatta çektiği zorlukları, okuldaki sportif faaliyetlerden faydalanamamasını ve okul dışında da insanlardan gereken saygıyı görememesini konu ediniyor.

Yönetmen Bilişik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada engellilerin duygularını kısa da olsa bir film ile anlatmak istediklerini belirterek, “Üniversite öğrencileri bana böyle bir düşünceleri olduğunu söylediler. Biz de beraberce engellilerin yaşamını ve zorluklarını ele alarak film çektik.” dedi.

Silopi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi İsmail Günel ise, hocalarının kendilerine ödev verdiğini ve engellilerin çektikleri zorlukları ele almak için bu filmi çektiklerini söyledi.

İnsanların engellilere olan saygısızlıklarını ve kendilerini onların yerine koymamalarını ele alarak böyle bir film çektiklerini vurgulayan, Yüksek Okul öğrencisi Hasan Tay da, “Herkesin engelli olmaya aday olduğunu hissettirmeye çalıştık ve inşallah insanlar da bunun farkına varır.” ifadelerini kullandı.

Çekilen kısa filmin, engellilerin dünyasını anlatmak ve insanların birer engelli adayı olduğunu hatırlatmak amacıyla CD ve internet ortamında ücretsiz dağıtılacağı belirtildi.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir