• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v)  Diyarbakır Kutlu Doğum Etkinliği Devam Ediyor-4-
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program öncesi okunan ezanla birlikte alanda cemaatle namaz kılındı.  “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v)” temasının işlendiği 2015 yılı Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği Saat 13.30 itibariyle, Kuran tilavetiyle başlamış oldu.

Kutlu Doğum etkinliğine saatler kala Newroz Miting alanını doldurarak, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan peygamber sevdalısı halk, Dünya Kuran okuma birincisi Hamit Şakir Necat Kuran-ı Kerim`den okuduğu aşırlarla büyük bir sessizliğe gömüldü.

Son günlerde güzel geçen havanın daha sıcak ve güzel geçtiği bir ortamda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, yüzbinlerin katılımıyla büyük bir coşku ile devam ediyor. X, Y`nin sunduğu programda okunan ilahi ve marşlarla büyük bir coşku yaşanırken halkın sık sık tekbir ve salavatlar getirerek söylenen marşlara ve ilahilere eşlik ettikleri görüldü.

Çekilen tekbir ve salavatların arşa yükseldiği alanda devam eden Mewlüt etkinliğinde, kalabalıktan dolayı yaşanan izdiham ve yığılmadan dolayı sunucular, olası bir sıkıntının yaşanmaması için sık sık uyarıda bulundu.

Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Arapça ve İngilizce yazılarla alana gelenlerin selamlandığı alanda, ayrıca günün anlam ve önemini anlatan afişler, bayrak, flama ve dövizler açıldı.

Sunucular tarafından yapılan sunumdan sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarının düet şeklinde okuduğu Ya Muhammed Mustafa isimli ilahisi ile halk adeta coşkunun doruğunu yaşıyor.

İlahiler sonrası Molla Sahap Korkutata Zazaca, Mehmed Göktaş hocada Türkçe bir sunum yaptı.

Konuşasında alanı hem duygusal hem de büyük bir heyecana gark eden Göktaş hocanın konuşması sık sık tekbirlerle kesildi.

Konuşasında İslam ülkelerinin liderlerine değinen Göktaş hoca “Bu liderler ya bize benzeyecek ya da defolup gidecekler” dedi.

“Ya bize benzeyecek ya da defolup gidecekler”

Göktaş, “Ya ResulAllah bu gün buraya başka bir şey için daha geldik seni sadece camiler için örnek değil, sen liderler, komutanlar, siyasetçiler içinde örneksin. Bunun için de buraya geldik. Asıl seni bunlar örnek almalıdır.  Zaten seni örnek almadıkları için değil mi bu gün İslam dünyası kan ağlıyor. Bu gün İslam âleminin tepesinde öyle liderler var ki kedi gibi. Hiçbir kâfir onlardan korkmuyor. Onlar ancak Müslümanlara kan ağlatıyorlar.  O liderlerin zindanları Müslümanlarla dolu. Bu gün biz söz veriyoruz. Liderlerimizi sana benzeteceğiz. Seni örnek almak zorundalar bunu göstereceğiz.  Ya bunlar sana benzeyecek ya da defolup gidecekler biz bunun için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Bu gün alana milyarlarca selam ve salavatlarla, tekbirlerle geldiklerini belirten Göktaş hoca, Kutlu Doğum etkinliğinin yapıldığı alandan meydandan arşa nur yükseldiğini, arştan da alana nur indiğini söyledi.

“Riyad yanına yakişi değil mi ya Resul Allah?”

6-8 Ekim katliamında şehit edilenleri de unutmayan Göktaş hoca sözlerini şöyle bitirdi:

“Geçen şurada ellerinde Tevhid bayrağı dalgalandıran Yasin`i sana gönderdik. Hasan`ı Cumali`yi sana gönderdik. Riyadı sana gönderdik şimdi onların senin yanında olduğuna inanıyoruz Ey Allah`ın resulü.  Riyad yanına yakişi değil mi ya Resulallah?”

Programda yurt dışından gelenler tek tek platforma davet edilerek tanıtımının yapıldığı tanıtım faslında tekbirler arşa yükseldi.

Selamlama konuşmalarında sonra Cahit Kılıç, Musab Şanlı, Nezir Güler Ve M. Nurtarafından okunan Kürtçe mewlit büyük bir coşku ve heyecanla okundu. Mewlitin okunma esnasında halktan cezbeye girenlerin ve özellikle peygamber efendimizin babasının vefatının konu alındığı bölümde ağlayanların olduğu görüldü.

Mewlitin okunmasından sonra sahneye çıkan Yunus Emiroğlu, Allah Resulü Hz. Muhammes (sav) ithafen yazılan Merhaba yar şiirini seslendirdi.

Özlem ajans sanatçılarından Selami Güneş, M. Nur ve Hikmet Kıvançiçek ile Muhammed Taha Tale El Bedru ilahisin Arapça, Kürtçe ve Türkçe seslendirdi. İlahiler alanda adeta bir coşku ve heyecan oluşturdu.

Okunan ilahilerden sonra sunucuların çağırmasıyla etkinliğe yurt dışından davet edilmiş olan  alimlerin isimleri zikredilerek gelişleri tebrik edildi. – İLKHA




















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir