• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Elazığ`ın Akçakiraz beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Yeni İhya-Der tarafından Elazığ`ın Akçakiraz beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik Yüzbaşı Mahallesi Muhtarlık altındaki meydanda halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin yapıldığı alanın giriş noktalarında halka lokum ikramında bulunuldu. Program İbrahim Yıldız`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşmasını Hacı Hüseyin Kaya yaptıktan sonra Mevlid-i Şerif okundu.

Program Özlem Ajans sanatçılarından Muharrem Demir, Alper Rezan ve küçük kız çocuklarından oluşan İhya Grubun minik sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan eğitimci Cevdet Yanılmaz, bilgi çağında yaşadığımızı ama buna rağmen Peygamberin yeterince tanınmadığını ve anlaşılmadığını ifade ederek,  Peygamberi anlamak için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Yanılmaz, konuşmasının devamında, Hz Muhammed tam manasıyla anlaşıldığı vakit, O`nun önderliğiyle çağın zalimlerinin tarihin çöplüğüne atılacağını sözlerine ekledi.

Düzenlenen programda, Hz Ömer`in hayatından bir kesitin anlatıldığı tiyatro gösterimi sunuldu. Daha sonra seslendirilen ilahilerin ardından,  Ömer Barulay`ın yaptığı dua ile etkinlik son buldu. (Emre Sezer/Abdulselam Polat-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir