• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Muş Arayazı Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş il koordinatörlüğü Arpayazı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında yapılan etkinliğe köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Grup Vahdet Çocuk ilahi grubunun okuduğu mevlit ile devam etti.

Programda konuşan köy imamı Enes Kılınç, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kılınç, "Hz. Muhammed (sav) âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Sadece Müslümanlara gönderilmemiştir. Allah'ın buyurduğu gibi 'Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik'  1400 yıldır Hz. Peygamber sevgisi eksilmemiştir. Sürekli çoğalarak devam etmiştir. Bunun ispatı bu etkinliklerdir.  Sizler, bu bayraklar bunun şahidisiniz." dedi.

Hz. Peygamberin ve sahabelerinin hayatından kesitlerin aktarıldığı konuşmaların yapıldığı program ilgiyle dinlendi.

Daha sonra program Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. İlahilerin ardından konuşan Emrullah Uysal, peygamber sevgisinin önemine değindi. Uysal, "Hz. Peygambere, onun getirdiği dine, Hz. Peygamberin yoluna tabi olun ki Allah sizleri sevsin. Allah'ın sevgisi Peygamberin yolundan gitmekten geçiyor. Onun için Allah Peygambere bu kadar değer vermiştir. Aziz peygamberi aziz kitabında en yüce bir şekilde zikretmiştir. Allah'ın buyurduğu 'Ya Muhammed sen bizim gözetimimiz altındasın, biz seni koruyacağız' Bugün bakıldığında Allah'ın dini en uzak diyarlara kadar gitmiştir. Peygamberden asırlar sonra Muhammediler İslam'ın bayrağını yükseltmiştir. Ve bunlar şeytanın adamlarıyla kıyamete kadar mücadele edeceklerdir." şeklinde konuştu.

Hz. Peygamber sevdasıyla ölen hiçbir insanın pişman olmayacağını ifade eden Uysal,  "Peygamberden uzak olan her insan pişman olacaktır. Pişman olmamak için, Allah'ın hesaba çekmesinden önce neden kendimizi sorgulamıyoruz? Neden kendimize çeki düzen vermeyelim? Neden Rabbimizin rızasını kazanmayalım? Allah Resulü gibi Eşsiz önder varken,  neden hayatımıza Peygamberi yerleştirmiyoruz?" diye sordu.

Program Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından okunan dua ile sona erdi.  (Mustafa Bikeç - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir