• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v) Diyarbakır Kutlu Doğum Etkinliği - 2 -
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum etkinliğine az bir süre kala Newroz Miting alanında tamamlanan hazırlıklar sonrası Diyarbakır tarihi Kutlu Doğum etkinliğinde misafirlerini ağırlamaya başladı.

Kutlu Doğum etkinliklerinin finali olarak değerlendirilen Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine Türkiye`nin dört bir yanından gelen Peygamber sevdalısı halk alanı doldurmaya başladı.

Son birkaç yıldır dünyanın da birçok ülkesinden de kanaat önderleri, cemaat liderleri ve temsilcilerin de katıldığı Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine bu yılda büyük bir katılımın olacağı bekleniyor.

Görevlilerin yönlendirmesiyle etkinliğin yapılacağı alana farklı güzergâhlardan girişler yapılmaya başlandı.

Ellerindeki Tevhid bayrakları ve Peygamber sevdalıları flamaları ile dışarıdan etkinliğe katılmak için gelenler, Ergani-Şanlıurfa yolu üzerinden gelenlere Şanlıurfa yolu 75 kavşağı yol ayırımından, Silvan`dan gelenler Yenihal Kavşağı mevkiinden, Mardin- Batman yönünden gelenlerin ise alana yeni yapılan çevre yolu ve Mardin yolundan giriş yapacakları belirtildi.

Platform yetkilileri,  etkinlik alanına gelen yol güzergâhları üzerinde de alana gelene kadar ellerinde Tevhid Bayrakları ile Peygamber Sevdalıları flamaları bulunan görevlilerin alana gelecek olan peygamber sevdalılarına yol göstereceklerini belirtti.

Sabahın erken saatlerinde Newroz Miting alanı önünden geçen caddenin trafiği aksatmayacak şekilde kontrollü olarak ulaşıma açılacağını, ayrıca trafikte bir yoğunluğun yaşanamaması içinde ek önlemler aldı.

Alana ulaşabilmek için yüzlerce aracın tahsis edildiğini ve bu konuda bazı güzergâhların ve durakların belirlendiğini belirten Platform yetkilileri, alana gelmek isteyenlerin şu duraklardan araçlara ulaşabileceklerini söyledi:

SURİÇİ:

  1. Bağlarbaşı Otobüs Durağı
  2. Dağkapı Dolmuş Durağı

YENİŞEHİR:

  1. İstasyon Camii Karşısı

ŞEHİTLİK:

  1. Et Balık Camii Önü
  2. Eski Hal Durağı

HUZUREVLERİ:

  1. Huzurevleri Son Durak
  2. Ninova karşısı

TOKİ ÜÇ KUYU:

  1. TOKİ Üç Kuyu 1. Kavşat

500 EVLER:

  1. 500 Evler Son Durak
  2. 500 Evler TOKİ Otobüs Durağı

SEYRANTEPE:

  1. Yavuz Sultan Selim Camii Önü
  2. 450 Evler Üçyol

YENİYOL:

  1. Yeniyol Sosyal Yardımlaşma Önü

DİCLEKENT:

  1. Diclekent Medya Kavşağı
  2. İplik Camii Önü

BAĞLAR:

  1. Bağlar Dörtyol
  2. Atatürk Lisesi Karşısı
  3. Emek Cad. Özlem 2000 Karşısı
  4. Hatboyu Polis Okulu Durağı
  5. Cezaevi Üst Köşe
  6. Alay Durağı
  7. Sıddık-ı Ekber Camii Önü

Alana yolcu taşımak için yüzlerce araç sahibinin gönüllü olarak etkinlik sabahı alana taşıma yapmak için başvuruda bulunduğunu belirten Platform yetkilileri “Duyarlılığından dolayı tüm Diyarbakır esnafına ve hassaten şoför kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Alana yolcu taşıyan araçların yanı sıra yakın bölgelerden alana toplu olarak gelenlerin caddelerden tekbirler çekerek alana gelmeleri ise güzel bir görüntü oluşturdu.  Ellerindeki Tevhid bayraklarını dalgalandırarak alana tekbirler eşliğinde gelen kalabalık halk kitleleri şehrin dört bir yanından alana akın etti.

Etkinliğin yapılmasına kısa bir süre kala şehirdeki sükûnet ve gruplar haline alana akın eden halkın görüntüleri dikkatlerden kaçmadı. Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için birçok esnaf kısa süreliğine de olsa dükkânlarını kapatırken, cadde ve sokaklarda sessiz bir hava hâkim olduğu görüldü.

Alanda saat 11.00`den sonra Özlem Ajans sanatçıları canlı performans ile söyledikleri ilahileri ile etkinliğe saatler kala alanı dolduran peygamber sevdalısı halkı adeta coşturdu. -  İLKHA






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir