• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Eşsiz Önder Hz Muhammede (sav)  - Diyarbakır Kutlu Doğum Etkinliği - 1
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazırlık çalışmaları yaklaşık olarak 2 ay önce başlayan ve büyük bir organizasyonla etkinliğin düzenleneceği 19 Nisan 2015 Pazar gününe yetiştirilen Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine saatler kala Newroz Miting alanında hazırlıklar tamamlandı.

Her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ve yüzbinlerin katılımıyla kutlanan Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği bu yılda yüzbinlerin katılımıyla kutlanmaya hazır durumda.

Programın başlamasına saatler kala Kutlu Doğum etkinliğinin yapılacağı Diyarbakır Newroz alanında kurulan Platformun eksiklikleri giderilerek kullanıma hazır hale getirildi.

Newroz alanında kurulu olarak bulunan sabit Platformun HDP`li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanımına izin verilmediğini belirten platform yetkilileri, yaşadıkları hiçbir aksiliğin bu güzel etkinliklerini gölgelemesine müsaade etmeyeceklerini ve Hz. Peygambere yaraşır bir şekilde bir etkinliğin olması için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirttiler.

Etkinlik alanında rahatça ulaşılabilecek şekilde kayıp olan çocuklar için kayıp çadırı, 4 farklı bölgede Sağlık Çadırı ve bulunan eşyaların teslim edilmesi için bir birimin oluşturulduğu görüldü.

Özellikle  alanda kaybolan çocukların rahatsız olmamaları için oluşturulan kayıp çadırında ise çocukların oyalanmaları için oyuncak, meyve suyu, kek ve oluşabilecek psikolojik sıkıntılara karşı psikolog bulundurulacağını belirten platform yetkilileri, sağlık konusunda da oluşabilecek ani sağlık sorunlarına müdahale etmek için sağlık çadırında 100 civarından gönüllü doktor hemşire ve sağlık personeli ile bir ambulansında hazır bulundurulacağını belirtti.

Ayrıca alana halka dağıtılmak üzere 3 tona yakın su getirildiği belirtildi.

6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda katledilen şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının üzerine resmedildiği büyük brandaların asıldığı Kutlu Doğum alanına Kürtçe, Türkçe, Arapça, Zazaca ve İngilizce Kutlu Doğum etkinliğine hoş geldiniz yazılı afişler asıldı.

Sabahın erken saatlerinde itibaren alana akın edenlerin alana toplu olarak tekbirler ve salavatlar eşliğinde gelmesi ise renkli görüntüler oluşturdu. 7 Ekim`de Diyarbakır`da vahşice katledilen Şehit Yasin Börü`nün fotoğrafının üzerinde olduğu tişörtleri giyen gençler, ise alana tekbirler çekerek ve “Hepimiz Yasin Börü`yüz” sloganları atarak alana gitmek için yollara dizildi.

Üzerinde Peygamber efendimize yönelik yazılmış “Biz Seni Görmeden Sana iman Ettik Ya Resulallah,  Anamaz Bababımz Sana Feda Olsun Ya Rusulallah,  ibarelerin bulunduğu dev afiş ve brandalar hemen hemen alanın her tarafına asıldı.

Alanda düzenin sağlanması adına Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2 bin kişinin görevlendirildiğini belirten Platform yetkilileri, her yıl olduğu gibi bu yılda etkinlik alanına bayan ve erkeklerin İslam`a uygun olacak şekilde farklı alanlarda duracaklarını ve farklı girişlerden alana gireceklerini belirterek, izdihamın yaşanmaması için her türlü önlemin alındığına vurgu yaptılar.

Görevlendirilen erkek ve bayanların ihtiyaç duyulması anında alana gelen misafirlerinin her türlü yardımlarında bulunacaklarını ifade eden Platform yetkilileri, tedbirlerinin sadece alan ile sınırlı kalmadığını, etkinlik alanına gelen yol güzergahları üzerinde de alana gelene kadar ellerinde Tevhid Bayrakları ile Peygamber Sevdalıları flamaları bulunan görevlilerin alana gelecek olan peygamber sevdalılarına yol göstereceklerinin belirtti.

Sabahın erken saatlerinde itibaren alana giden yollar üzerinde polisin de geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi. Özellikle alana arama yapılmadan kimsenin alınmadığı görülürken, polis ile gelen misafirler arasında bir sıkıntı ve olumsuz bir durumun yaşanmaması için platform yetkilileri de gerekli önlemleri aldı.

Seyyar satıcıların sabahın erken saatlerinde alana kurdukları satış tezgâhları ve bayrak, flama, bandaj satıcıları ise renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinliğe saatler kala alanda dev kolonlardan dinletilen hareketli marşlara eşlik eden Peygamber sevdalıları, alanda sık sık tekbirler çekerek salavatlar getirdi.

Alanın dışına taşabilecek kalabalık kitlenin görüntüyü izleyebilmesi ve sesi duyabilmesi içinde önlemlerin alındığı Kutlu Doğum alanında sesi alan dışına da duyuracak şekilde 6 büyük vinç üzerinden dev kolonlarla destekleneceği ve görüntü için ise dev bir LED ekranın platformun yanında yukarıya asılacağı belirtildi.

Ayrıca alanda telefon bağlantılarında sıkıntı yaşanmaması için GSM operatörleri alan etrafında seyyar baz istasyonları yerleştirerek yaşanabilecek muhtemel bir sıkıntının önüne geçmeye çalıştılar. 

Etkinlikte alanına gelen davetli misafirler için de platformun sağında bulunan tribün hazırlanarak misafirler burada ağırlandı. Etkinliği 6 Ülkeden toplamda 200`ü aşkın kişinin misafir olarak katıldığı belirtildi. – İLKHA




























































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir