• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
Kozluk`un Ağaçlık köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Kozluk (Hazo) ilçesi Ağaçlık köyünde düzenlediği program Kozluk İlim Der tarafından organize edildi. Öğle namazından sonra başlayan etkinliğe köylüler yoğun katılım gösterdi.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan`ın yaptığı program, İbrahim Tunç`un Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, yapılan selamlama konuşması ve Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Nimetullah Karadeniz`in seslendirdiği ilahi ve marşlarla devam etti.

Okunan Mevlid-i Şerif`in ardından programda Türkçe bir konuşma yapan Molla Fehmi Kaplan, bütün insanların büyük bir karanlık içerisinde yaşadığı bir zamanda, zulmün ve adaletsizliğin kol gezdiği bir zamanda, Allah`ın (c.c.) o yüce insanı bütün kâinata bir kurtuluş önderi olarak gönderdiğini söyledi. Kaplan, ona iman eden, onun davasını kabul eden, onu kaninatın tek önderi olarak gören insanların kurtuluşa erdiklerini, onun davasına sırt çeviren, onun getirdiği mesajı kabul etmeyen, onun peygamberliğini, önderliğini kabul etmeyenlerin ise dünya ve ahrette kaybettiklerine dikkat çekti.

"O`nun kutlu davasının içini boşalttılar"

Hz. Muhammed Aleyhisselatu vesselamın sadece bir tarafının bize tanıtıldığını ifade eden Kaplan, "Onun kutlu davasının içini boşalttılar ve onu hep eksik tanıttılar ki, onun asli görevi olan şu kâinata önderlik yapma vasfını içimizden söküp attılar. Hz. Muhammed (s.a.v.) rahmet peygamberidir, güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir ama o, aynı zamanda kılıcın, silahın, teknolojinin ve biliminde peygamberidir." ifadelerini kullandı.

Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed`in (sav) vahiy gelmeden önce kendi döneminin bütün müstekbirleri tarafından Muhammed-ül Emin diye vasfedildiğinin altını çizen Kaplan, "O zamanın mal, mülk ve varlık sahibi olan insanlar en değerli eşyalarını, paralarını ve altınlarını getirip onun yanında ona emanet ediyorlardı. Ama ne ilginç! O yüce insana vahiy geldikten sonra bütün kainata önderlikle, başkanlıkla, devlet başkanlığıyla görevlendirildikten sonra birden bire anarşist demeye başladılar ve dediler ki; şu Muhammed artık çok ileri gitti. Ya bizim istediklerimizi kabul eder, bizim putlarımıza saldırmaktan, bizim yaşam tarzımızı tehdit etmekten vazgeçer, ya da onu ortadan kaldıracağız." diyerek peygamberin tüm tehditlere rağmen davasını geri adım atmadığını söyledi.

Konuşmasının sonunda Kaplan, "Ama öldürmeyi beceremediler! Beceremeyeceksiniz! Ne bugünün Amerika`sı, İsrail`i, Rusya`sı, NATO`su, Birleşmiş Milletleri, beceremeyeceksiniz! Hz. Muhammed Aleyhisselamın davasını ortadan kaldırmayı beceremeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Şevval Aşkın, Hayrunnisa Doyar, Büşra Uysal, Hatice Uysal ve Kübra Boral`ın seslendirdikleri şiir ve ezgiler programa duygu dolu anlar katarken sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Nimetullah Karadeniz`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra program, Şakir Arı`nın yaptığı dua ile son buldu. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir