• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
D-8 Genel Sekreteri Ağrı`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birlik Vakfı Ağrı ve Genç Birlik Ağrı Şubeleri tarafından organizesiyle Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “D-8 Vizyonu Fırsatlar ve Zorluklar” adlı program, D-8 Genel Sekreteri Seyyed Ali Mohammad Mousavi`nin katılımı ile gerçekleşti. 

Programa; Vali Yardımcıları Rıza Gençoğlu ve Taner Tengir, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı Gençlik Merkezi Müdürü Metin Alıcıaslan, Ağrı Kızılay Şube Müdürü Feremus Alparslan ve Yardımcısı Naci Polat, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Mustafa Alagöz ve Yönetim Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sultan Murat Sancak katıldı.

D-8 Birliği Genel Sekreteri Ali Mohammad, yaptığı konuşmada D-8 Birliğinin kuruluş amacını anlatarak birliğe seçilen ülkelerin özellikle seçildiğini dile getirdi.

Ali Mohammad ,“D-8 Birliği Zirvesinde İslam Ülkeleri olan D-8 ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini kesmesi konusu hakkında bir görüşme gerçekleştirildi. Ancak yapılan oylamada bir ülke buna karşı çıktı. Bu ülkenin ismini vermeyelim burada ama bu ülkenin Türkiye olmadığını belirtmek isterim. Bu ülke, D-8 Birliğinin kuruluş amacının ekonomik kalkınma olduğunu ve siyasi kararlara karışmaması gerektiğini dile getirerek buna karşı çıktı. ” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter konuşması devamında,“Merhum Erbakan, sadece Türkiye`yi değil, tüm İslam ülkelerini değerli görüyordu. Bu yüzden İslam ülkelerinin ekonomik kalkınmaları konusunda çalışmalar yaptı. Bizler D-8 Birliği olarak pek çok projeye odaklıyız. Sanayi, Teknoloji ve birçok konuda ekonomik kalkınma odaklı projelerle. D-8 Ülkeleri arasında ekonomik gelişmeyi sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. İşbirliğine karar verilen mekanizma, bakanlar toplantısından geçiyor. Bize bu kararların uygulaması düşüyor. Bizler, Devlet Başkanları zirvesinde alınan inisiyatifi uygulamakla yükümlüyüz. Projelerin finanse edilmesi için banka kuruluşu ile gerçekleştirilen nihai karar ile hayata geçirme safhası başlatılır.” dedi.

Program sonunda Ağrı Vali Yardımcıları Rıza Gençoğlu ve Taner Tengir tarafından D-8 Genel Sekreteri Seyyed Ali Mohammad Mousavi`ye İshak Paşa Sarayı tablosu ve Bediüzzaman Said Nursî`nin İngilizceye ve Arapçaya çevrilmiş 12 kitabı hediye edildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir