• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
HÜDA PAR Batman Teşkilatından `Üç Aylar` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Batman İl Başkanlığı adına yapılan açıklamada, Peygamber Efendimizin Miladi olarak doğum günü olan 20 Nisan`ın aynı zamanda mübarek üç ayların başlangıcına denk geldiği hatırlatılarak, “Kutlu doğum ve şuhuruselase olarak bilinen üç aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan'ın manevi atmosferine girmenin sevinci içindeyiz. Bu aylar rahmetin dalga dalga yayıldığı kalplerin manevi huzur ve sükûnetle dolduğu bereketli ve mübarek aylardır.” denildi.

Bu mübarek ayları fırsat bilip geçmiş ayların muhasebesini yaparak günahlardan tövbe istiğfarda bulunma ayı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, İslam büyüklerinin ifadesi ile Recep ayının tohum ekme, Şaban ayının sulama ve Ramazan ayının hasad ayı olduğuna vurgu yapıldı.

Katliamların, öldürülmelerin Müslümanlara reva görüldüğü, her türlü hukuksuzluğun hukuk diye mazlumlara uygulandığı,  ifsadın diz boyu olduğu ve bunun yayılması için bütün gayretlerin sarf edildiği ve İslam coğrafyasının genelinde savaşın hüküm sürdüğü bir zaman diliminde yaşadığımıza işaret edilen açıklamada, “Bu ayların ve içinde barındırdığı mübarek gecelerin hürmetine Rabbimiz, İslam beldelerinde devam eden savaşların son bulup İslami kardeşliğin tesis edilmesini, ifsad çalışmalarının yerini ihya çalışmalarının almasını nasip etsin.” denildi.

Açıklamanın sonunda tüm Müslümanların kutlu doğum ve üç ayları tebrik edilerek, “Müslümanların sesinin gür çıkması için, aradaki ihtilafların son bulması dileğiyle tüm Müslümanların, hasseten hemşerilerimizin üç aylarını tebrik ediyoruz.” denildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir