• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Muş Yeşilova`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş`un Yeliova beldesinde “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan, Mehmet Tamaç, Hz. Muhammed`in (sav) devlet adamları için de, köydeki çoban için de örnek olduğunu herkesin kendisini Hz. Peygamberde bulmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Mücahid Adanur`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte Peygamber Sevdalıları, okunan mevlit ve konuşmaları büyük ilgiyle dinledi.

“Allah`ı sevmenin yolu Hz Muhammed'e (sav) tabi olmaktan geçer”

Daha sonra konuşmalarını yapmak için sahneye Mehmet Tamaç geldi. Tamaç, “Allah şart koşmuştur, ‘Eğer sizler Allah`ı seviyorsanız yolu Hz Muhammed'e (sav)  tabi olmaktan geçer. Hz. Muhammed`e tabi olmazsak sevgimiz sözde kalacaktır. Hz. Muhammed (sav) herkes için örnektir. Devlet adamları için de örnektir, köydeki çoban için de örnektir, kendi nefsini yöneten için de örnektir. Herkesin kendini Hz. Peygamberde bulması mümkündür.  Hz. Peygamber devlet yönetirken, devlet başkanıyken evine gider. Der ki: Yiyecek bir şey var mı evde? Ev halkı der: Evde yiyecek hiçbir şey yoktur. Hz. Muhammed (sav) orada derki ben de niyetimi getirip oruç tutuyorum. Bugün devlet yönetenlere bakın, İslam ülkelerini yönetenlere bakın, Hz. Muhammed (sav) devlet başkanıdır ve evinde yiyecek bir şey yoktur. Fakat bugünkü devlet başkanlarının bir sofrası belki de çöpte ekmek toplayan yüzlerce fakirin azığı olabilir. Fakirin yıllarca yiyeceği yemeği onlar bir öğünde tüketmektedirler. Bunun için İslam ümmeti bugün sıkıntıdadır.” dedi.

“Allah`ın dini bugün terk edilmiştir”

Bugün İslam dinine sahip çıkılmadığı durumunda Allah`a zor hesap verileceğini belirten Tamaç, "Allah`ın dini bugün terk edilmiştir. İnsanlar kendi hava ve heveslerinin esiri olmuştur. Sokaklarımız gayri İslam`ı, gayri insani birçok durumla karşı karşıya kalmıştır. Gayri İslami yaşayış şekilleriyle sokaklarımız doldurulmaya çalışılıyor. Bizler de Müslümanlar olarak kendi dinimize kendi Kur'an`ımıza, Kendi Peygamberimize sahip çıkmak zorundayız. Bu bizim öncelikli görevimizdir. Bizler Hz. Muhammed`in getirdiği İslam`ı yaşamazsak kıyamet gününde Allah huzurunda mahcup ve mahsun olacağız.” ifadelerini kullandı.

Program Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Etkinlik Dua edilmesinin ardından sona erdi. (Mustafa Bikeç - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir