• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Hasta refakatçi kursiyerlerine hastanede staj imkânı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halktan gelen yoğun talepler üzerine İŞKUR destekli, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan hasta ve yaşlı bakım refakatçisi elemanı yetiştirme kursunda teorik eğitim gören 20 kursiyere Kozluk Devlet Hastanesi Baştabipliğince staj imkânı sağlandı.

Halk Eğitim Merkezinde verilmekte olan ve yaşlı bakım refakatçisi, hasta hizmetleri, yaşlı bakımı, yaşlı beslenmesi, ilaç takibi, sanitasyon, yaşlı hastalıkları, hasta ve yaşlılarla iletişim yatan hasta gibi derslerinin teorik eğitiminin yanı sıra pratik eğitim olarak Kozluk Devlet Hastanesinin klinik, yatan hasta bölümlerinde hemşirelerin gözetiminde öğrencilere pratik eğitim yapma imkanı veriliyor.

Hasta ve yaşlı bakım refakatçisi kursu, toplam 520 saat olmak üzere haftanın 3 günü, günde 6 saat teorik 2 günü ise hastanede pratik olarak veriliyor. Bu kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler; hastaneler, sağlık ocakları, poliklinikler, tıbbi laboratuarlar, yaşlı bakım merkezleri, darülacezeler, huzurevleri, özel bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri ve tıp merkezlerinde gibi yerlerde çalışabilirler.  (Çetin Doyar - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir