• DOLAR 32.565
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2416.87
  • ...
Diyarbakır Kutlu Doğuma hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen 2015 Kutlu Doğum etkinliği öncesi başlayan hazırlık çalışmalarında sona gelindi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin üye ve gönüllülerinin de iştirak ettiği çalışmalar gece geç saatlerde devam etti.

Akşam geç saatlerde miting alanında başlayan hazırlık çalışmalarında önce temizlenen alana ardından platform kuruldu.

Kurulan platform üzerinde günün anlam ve önemine binaen yazıların yazıldığı dev afiş ve brandalar ile Tevhid bayrakları asıldı.

Alanın sağına ve soluna 6-8 Ekim olaylarında katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşları ile Bingöl’de katledilen Şehit Cengiz Tiryaki, Şehit Fethi Yalçın ile Cizre olaylarında katledilen Şehit Abdullah Deniz’in dev posterleri asıldı.

Flama ve bayraklarla süslenen alanda, ayrıca ihtiyaca binaen bayanların bulunacağı tarafa 20 adet lavabo inşa edildi.

Sağlık Çadırları, Kayıp çadırı ve etkinlikle beraber başlayacak olan Kermes içinde bir çadırın kurulduğu alanda, alana gelenlere bir şeyler satmak için işportacı esnafının da geceden tezgâhlarını kurarak alanda uyuduğu görüldü.

Alanda, Türkiye ve başka ülkelerden davet edilmiş olan misafirler için bir platform hazırlandı.

Alana ayrıca etkinlik anında ihtiyaç duyulacağı düşünülen 3 tona yakın suda geceden alana getirilerek hazır bulunduruldu.

Alanın etrafına ayrıca yapılacak etkinlik anında iletişimin kesilmesini önlemek için seyyar baz istasyonlarının kurulduğu görüldü.

Sık sık tekbir ve salavatların çekildiği Newroz alının da çalışan bazı gençlerin ise marşlar eşliğinde halay çektikleri görüldü. – İLKHA

































Bu haberler de ilginizi çekebilir