• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı`nın Kumluca köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı`nın Taşlıçay ilçesine bağlı Kumluca köyünde Hz Muhammed`in (sav) doğumunun1444`üncü yıldönümünde, “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi.

Köy okulunun bahçesinde gerçekleşen programa köylüler yoğun  katlım gösterdi.

Bayan ve erkeklerin ayrı yerlerde takip ettikleri etkinlikte getirilen tekbirler ve salavatlar coşkulu bir hava oluşturdu.

Hasan Özbay`ın  sunduğu etkinlik, İlahiyatçı Suat Çelik`in okuduğu   Kur`an-ı Kerim`in ardından, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Mevlithanları erbane eşliğinde Mevlid-i Şerif okudular.

Program, Grup Vahdet sanatçılarından Mehmet Noğay`ın Hz. Resulullah üzerine bestelenen Mewluda Muhammed`e, Tekbir, Can Muhammed adlı ilahileri okuması ile devam etti.

Ardından Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

Programda Şaban Gökhan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşa yaptı.  İmam Rabbaninin sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Gökhan, "Bizler sözlerimizle Hz. Muhammed'i (sav) övemeyiz. Bilakis Hz. Muhammed'i överek sözlerimizi, güzelleştiririz. '  Allah, Resulullah'ın yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Bugün Hz. Muhammed'i (sav) anlama günüdür. Bugün yerlerin Ahmet'i, göklerin Mahmut'unu iyi anlama, yâd etme günüdür. Bugün insanlık her zamankinden daha çok Hz. Peygambere muhtaçtır. Hz. Muhammed'in önderliğine muhtaçtır. Peygamber karanlık bir zamanda gelmiştir. Cehaletin çok fazla olduğu bir zamanda gelmiştir. İnsanların kendi kızlarından utandığı ve kendi kızlarını diri diri toprağa gömdüğü, faizin, kumarın, fuhuşatın, münkeratın doruk noktasına ulaştığı bir zamanda gelmiştir. İnsanlık Hz. Muhammed'in gelişine muhtaçtı. Yer ve gök Hz. Peygamberin gelişine muhtaçken dünyaya gelmiştir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından seslendirilen ilahi ve ezgilere, katılımcılar eden tekbir ve salavatlarla eşlik ettiler.  

Program Suat Çelik`in yaptığı dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir