• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliği için Avrupa`dan geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yarın gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum etkinliğine sayılı saatler kalırken, etkinliğe katılmak üzere İtalya'dan Türkiye`ye gelen Avrupalı Peygamber âşıkları her yıl ekran başlarında yaşamış oldukları o manevi atmosferi bu yıl yerinde yaşamak istediklerini belirttiler.

Avrupalı Peygamber âşıkları olarak her yıl ekran başlarında yaşamış oldukları o manevi atmosferi bu yıl yerinde yaşamak istediklerini belirten Ramazan Gözüdok, yarınki etkinliğe katılmadan önce akrabalarını ziyaret etmek için Gaziantep`te bulunan Gözüdok, duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile paylaştı.

"Diyarbakır`da diğer yüz binler gibi bizlerde Hz. Muhammed (sav) anmaya çalışacağız"

Diyarbakır`da yarın gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak üzere ailesiyle Gaziantep`e geldiklerini belirten Gözüdok, “Biz Avrupa`da yaşayan Müslümanlar olarak yarın inşallah Diyarbakır`da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak üzere Gaziantep`e geldik. Burada olan akraba ve arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Yarın da inşallah ailemizle beraber konvoy halinde Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır`a gideceğiz. Diyarbakır`da diğer yüz binler gibi bizlerde inşallah Hz. Muhammed (sav) anmaya çalışacağız.”dedi.

"Her yıl ekran başında Diyarbakır`daki o manevi atmosferi yaşıyorduk"

Her yıl ekran başlarında yaşamış oldukları o manevi atmosferi bu yıl yerinde yaşamak istediklerini belirten Gözüdok, “Her yıl ekran başında Diyarbakır`daki o manevi atmosferi yaşıyorduk. Bu yıl Muhammedi sevdayı yerinde yaşamak istedik. Geçen yıllarda Diyarbakır`a gidip gelen kardeşlerimizin oradaki atmosferin çok güzel olduğunu herkesin Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine gitmesi gerektiğini söylediler. Her giden Müslüman`ın o manevi atmosferden haz alacağını anlattılar. Bizde inşallah o atmosferi yaşamak için geldik.”şeklinde konuştu.

"Peygambere olan sevgimizi ispat etmek için bizlerde Avrupa`dan geliyoruz "

Peygambere olan sevgilerini ispat etmek için Avrupa`dan geldiklerini belirten Gözüdok, “Ekran başlarında o mahşeri görüp de etkilenmeyen kimse yoktur. Herkes o alanda olmak ister. Diyarbakır`daki milyonların salâvatlar tekbirler getirdiği alanda olmak ister. Gerçekten Diyarbakır muazzam bir kalabalığa ve muazzam bir Peygamber âşıklarının bulunduğu yere ev sahipliği yapıyor. Bizde o atmosferden nasibimizi almak için, Peygambere olan sevgimizi ispat etmek için bizlerde Avrupa`dan geliyoruz.”ifadelerine yer verdi.

"Avrupa`da da her şehirde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleniyor "

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Avrupa`nın değişik şehirlerinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerini de anlatan Gözüdok, “Peygamber Sevdalıları Platformunun birçok noktada düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri diğer Müslümanları da teşvik etmiş görünüyor. Avrupa`da da hemen hemen her şehirde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleniyor. Nitekim bizlerde geçen hafta İtalya`da Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdik. Avrupa`nın birçok noktasında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleniyor.”diye konuştu.

"Biz Avrupa Müslümanları için güzel bir ortam oluyor "

Avrupa`daki Müslümanların bu etkinlikler vesilesiyle tanıştığını belirten Gözüdok son olarak, “Avrupa`da yaşayan biz Müslümanlar için değişik bir atmosfer oluyor. Birbirleri ile kaynaşıyorlar. Avrupa`da da hatim ve salâvatlar okunuyor. Biz Avrupa Müslümanları için güzel bir ortam oluyor. Batı`da yaşamak gerçekten kolay değil. Peygamberi hatırlayıp, çocuklarımızı Peygamberin yolunda yürümelerini sağlamak için güzel programlar yapılıyor.  Kutlu Doğum etkinlikleri Avrupalılar tarafından beğeniliyor. Onlarda bu tür Kutlu Doğum etkinliklerinden memnunlar. Düzenlemiş olduğumuz Kutlu Doğum etkinliklerine katılım sağlıyorlar. Programlarımız her kesim tarafından beğeniliyor.”ifadelerini kaydetti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir