• DOLAR 32.411
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2324.692
  • ...
Ortaköy`de Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Mardin`in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy (Gırharin) Beldesi`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Köy Meydanı`nda yapılan etkinliğe belde halkının yoğun katılımı dikkat çekti. Lokman Koç`un sunuculuğu yaptığı mevlit etkinliği saat: 13.30`da Mehmet Bağış`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği mevlit etkinliği Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop`un seslendirdiği “Kani Muhammed Mustafa” ilahisiyle devam etti.

İlahilerin ardından Dost Der Ortaköy Temsilcisi Mehmet Bişi, açılış konuşması yaparak katılımcıları selamladı. Kutlu Doğum etkinliğinin amacından bahseden Bişi, “Her yıl nisan ayında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlememizin amacı;  Hz. Peygamberi anlamak, anlatmak ve yaşatmaktır.” dedi.

Dost Der Ortaköy Temsilcisi Mehmet Bişi`nin açılış ve selamlama konuşmasının ardından Grup Ensar sanatçılarından Aydın Dağlı ile Ümran Bağış platforma çıkarak Mevlid-i Şerif okudular.

Okunan mevlidi şerifin ardından bu kez sahneye Kız İlahi Grubu çıktı. Küçük kız çocukları; “Muhammed ve Önderimiz Peygamber” adlı ilahiler seslendirdi. Bu arada bir eli olmadığı halde tevhit bayrağı kolu ile sallamaya çalışan 5 yaşındaki çocuk, görenleri duygulandırdı. 

Kız İlahi Grubu`nun ardından platforma tekrar çıkan Mustafa Altıntop, “Ya Muhammed Mustafa” ilahisi seslendirdi. Coşkulu anların yaşandığı mevlit etkinliği Araştırmacı/Yazar Mehmet Şah Duyu`nun konuşmasıyla devam etti.

“Allah (c.c.) kâinatın içine sığmaz ama kalplere sığar”

Allah`ı, Resulünü ve katılımcıları selamladıktan sonra Allah`ın evi Kâbe`den bahseden Duyu, ancak Kâbe ile birleştirilmesi gereken Allah`ın başka bir evinin daha olduğunu söyledi. Duyu, “Allah`ın evi olan Kâbe ile birleştirilmesi gereken bütün vücutlardaki kalptir. Allah (c.c.) kâinatın içine sığmaz ama kalplere sığar.  Allah, mümin kullarının kalplerine sığar. Eğer Allah (c.c) için yeryüzünde bir mekân varsa Kâbe`dir, ama Kâbe`nin valileri ise sizlersiniz, sizin kalbinizdir. Allah Resulü, belki de bu iki beytullahı birleştirmek için gönderildi.” ifadelerini kullandı.  

“İslam`ın bir tarafını felç ettik”

Müslümanların cihat ayetlerini, kavramlarını unuttuğunu ve İslam dininin bir tarafını felç ettiklerine dikkat çeken Duyu, meydanda toplanan anne ve babalara seslenerek, “Lütfen çocuklarınızı Allah Resulünün merhametiyle, şefkatiyle büyütün ve onları Peygamber terbiyesiyle, Kur`an ahlakıyla yetiştirin.” dedi.

Salavatların sayısı açıkladı

Mehmet Şah Duyu`nun yaptığı konuşmanın ardından Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop son kez platforma çıkarak “Can Muhammed” ilahisini seslendi. İlahinin okunduğu sırada kalabalığın da eşlik ettiği görüldü. Ayrıca Ortaköy`de 13 Milyon 600 salavat ve 60 bin Yasin-i Şerif`in okunduğu açıklandı.

Coşkulu etkinlik dua ile sona erdi

Etkinliğin başında sonuna kadar büyük bir coşkunun yaşandığı Kutlu Doğum etkinliği Ramazan Yiğit Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir