• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Harran Damlasu köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü ve Damlasu köy öğretmen ve öğrencileri tarafından, Şanlıurfa`nın Harran ilçesinin Damlasu köyünde bu yıl ilki düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun katılım oldu. Damlasu ilköğretim okulunun bahçesinde düzenlenen etkinliğe Damlasu ilköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri ve köy halkı katılım gösterdi.

Programdan önce yemek ikramı yapılırken, etkinlik boyunca sık sık tekbir getirilerek salavatlar okundu.

Damlasu köy camisi imamı Enes Hoca tarafından okunan Kur`an-ı Kerim'le başlayan program, Damlasu ilköğretim okulunu müdürü Latif Şentürk'ün selamla konuşmasıyla devam etti.

İlki gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösteren Harran halkına ve etkinlikte emeği geçen organizatörlere teşekkür eden Şentürk, "Fitne ve fesat ateşinin gönülleri çürüttüğü, kalpleri katılaştırdığı, Müslüman vatanlarında büyüyen feryatların arşa ulaştığı şu zamanda, belli ki Peygamberimizi (s.av) doğru anlamak ve hissetmekten uzaklaştığımız gerçeği tüm ruhumuz saran bir hastalık boyutuna ulaşmıştır. Bu hastalığın şifası, aşk ve sevgi zemininde hedef ve gayeler üretmekte, bir arada muhabbetle yaşamaktan geçmektedir. Düzenlenen etkinliklerin ise bu yolda bir nebze de olsa faydasının olmasını ve hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Selamlama konuşmasının ardından sahneye çıkan Şanlıurfa İlahi Grubu sanatçılarından Bülent Alkanat Türkçe Mevlidi Şerifi okudu. Mevlidin ardından sahneye gelen Damlasu ilköğretim okulu öğrencilerinden Ali Boğatekin, Hz Muhammed (sav) için yazılmış olan Kırk Yaşındasın isimli şiiri seslendirerek katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Ardından mikrofonu alan Kardeşler İlahi Ekibinden Bülent Alkanat, Sinan Zarar ve Cumali Taba çeşitli ilahiler seslendirdiler.

Yapılan etkinlik sırasında ikram olarak dağıtılan lokumlarla, katılımcıların ağzı tatlandırıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Sinan Ünel, Peygamber Efendimizin İslam`ı çok zor şartlar altında anlattığını belirtti.

“Nasıl ki o zaman kurtarıcı olarak Hz. Muhammed (a.s.) geldiyse, bu gün de bizim ona ihtiyacımız vardır”

Ünel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber Efendimiz (a.s.) Mekke'ye gelmeden önce, orası tam bir karanlık içerisindeydi. Arabistan Yarım Adası bir karanlık içerisindeydi.  Her türlü zulüm yapılıyordu, her türlü adaletsizlik yapılıyordu, her türlü ahlaksızlık yapılıyordu. İçki su gibi içiliyordu, faiz almış başını gidiyordu, zina fuhuş açıktan yapılıyordu, zenginler güç sahipleri fakirleri mazlumları eziyorlardı. Nasıl ki o zaman kurtarıcı olarak Hz. Muhammed (a.s.) geldiyse, bu gün de bizim ona ihtiyacımız vardır.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmadan sonra Damlasu ilköğretim öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları Hz. Ömer`in kızını gömmesi ve 6 tane hadisi içeren 2 tiyatro sahnelendi.

Programda, okul öğrencileri arasında düzenlenen Peygambere mektup, Hadis ve Siyer dallarındaki yarışma sonuçları açıklanarak dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Yarışma kapsamında Hz. Muhammed'e (sav) mektup yarışmasında 1. olan Emine Biliz`e çeyrek altın, 2. olan Abdürrahim İlkılıç`a saat, 3. olan Mahmut Biliz`e ise kitap hediye edildi. Hadis yarışmasında 1. olan Ayşe Ay`a çeyrek altın, 2. olan Ahmet Ağ`a saat, 3. olan Abdürrahim İlkılıç`a ise kitap hediye edildi. Son olarak Siyer yarışmasında 1. olan Mücahitler isimli gruba spor ayakkabısı, 2. olan Kardelenler isimli gruba saat, 3. olan Zambaklar isimli gruba ise kitap hediye edildi. Birinci olan ve dereceye giren bütün öğrenciler ödüllerini etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Sinan Ünel`in elinden aldı.

Son olarak Celalettin Kılıç Hoca`nın, ümmetin birlik ve beraberliği için yaptığı duasına etkinliğe katılan Harran halkı hep birlikte ‘âmin` dedi.

Duanın ardından etkinlik sona ererken etkinliğe katılan Harran halkı, düzenlenen etkinlikten çok memnun kaldıklarını, bu tür etkinliklerin her yıl düzenlenmesini istediklerini belirterek Peygamber Sevdalılarına teşekkür etti.   (Hüseyin Sürmeli - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir