• DOLAR 32.502
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2480.549
  • ...
Çermik Müftülüğünden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çermik Müftülüğü tarafından Çermik Anadolu Lisesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Etkinliğe Çermik Kaymakamı Remzi Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, cumhuriyet savcıları, daire amirleri ve halk katıldı.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, sinevizyon ile davam etti.

Açılış konuşması yapan Çermik İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı, amaçlarının ilçede güzel şeylerin yapılması ve insanların Hz Muhammed'i (sav) tanıması olduğunu ifade ederek, "Müslümanlar bir vücut gibidirler, vücuttan bir aza hastalanınca diğer azalar da hasta azanın ağrısından acı çekerler, uykusuz kalırlar. Bu hadisi şerifi kendimize şiar edinerek birbirimize kenetlenmeliyiz. Topluca Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız. Selam olsun gönül gönülle veren insanlara, selam olsun hak yolunda bir vücut gibi olanlara." dedi.

Akabinde sahne alan Çermik ilçe müftülüğünün ilahi grubu katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

"Hz. Muhammed (SAV) Allah’tan Bizlere Bir Lütuftur"

Programa konuşmacı olarak katılan Elazığ Harput Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç, Allah’ı tanımanın, O'nu sevmenin, O'nun yolunu bilmenin adresinin Hz Muhammed Mustafa’dan geçtiğini söyleyerek, "Şunu kesinlikle bilin ki peygambersiz Allah’ı tanıyamayız. Hz Muhammed Mustafa (sav) olmadan Kur’an'ı da tanıyamayız ve Hz Peygambersiz bu dini hakkıyla idrak edemeyiz. Zira Peygamberimiz, Rabbimizden bize çok büyük bir lütuftur. Zira Kur’an öyle söylüyor. Allah Müminlere öyle lütufta bulunmuştur ki kendi içlerinden onlar gibi insan olan bir peygamber göndermiştir. Öyle bir peygamber ki onlara Allah’ın ayetini okudu. Onlara kitabı öğretti, onlara hikmeti öğretti, sürekli onları temizledi." ifadelerini kullandı.

"Sahabeler Peygamberimize (Sav) bambaşka bir aşkla bağlanmıştır"

Sahabelerden örnek veren Sürgeç, "İşte bu sebepledir ki sahabe-i kiram Resullullah’a bambaşka bir muhabbetle bağlanmıştır. İşte bu sebepten dolayıdır ki, Hz. Ebubekir hicret yolunda ölümü göze ala ala ona arkadaş olmuştur. İşte bu sebepten dolayıdır ki, daha 20 yaşlarında Hz. Ali onun yatağında yatmıştır. Yine bu sebepten dolayıdır ki Hz Peygamberin muhabbetinden ötürü Hz Zeyd'i Mekke’de idam sehpasına çekiyorlardı. Ve dediler ki ya Zeyd şimdi senin yerinde Muhammed’in olmasını ister misin? o kurban olduğum Zeyd şöyle dedi, vallahi bırakın şu anda onun burada olmasını istemek, Medine sokaklarında dolaşırken ayağına bir dikenin batmasına tahammül edemem demiştir." diye söyledi.

Etkinlik okunan ilahilerle son buldu. (Mehmet Akarsu - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir