• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
`Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, dün Mardin`de açılışını yaptığı “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” konulu sempozyum devam ederken özel bir otelin konferans salonunda ise halka yönelik bir konferans düzenledi.

Saat: 19.30`da başlayan konferansa Mardinliler yoğun ilgi gösterirken 5 bin kişilik salonda yer bulamayan yüzlerce kişi geri dönmek zorunda kaldı.    

Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” konulu konferansa Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve binlerce kişi katıldı.

Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği konferansta Mardin İl Müftülüğüne bağlı Dinler ve Diller Korosu Arapça, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başayan konferansın açılış ve selamlama konuşmasını Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun yaptı.

Daha sonra bir konuşma yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Hazreti Peygamber'in dünyayı şereflendirdiği 1444. yılında Müslümanlar arasında bekledikleri ve özledikleri sevgi ve muhabbetin olmadığını, herkesin kendisi ile ilgili muhasebe yaparak ‘Burada ne kadar vebalim var, ne kadar suçum var` diye bakması gerektiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş ise Hz. Muhammed'in her bir sözünün, her bir hareketinin, her bir tavrının ve her bir davranışının Müslümanlar için örnek olduğuna dikkat çekti. İslam dininin sağlamış olduğu özgürlük ortamına bugün Avrupa'nın ve tüm dünyanın ihtiyacının olduğunu ifade eden Keleş, “14 asır bir arada çeşitli inançlara mensup kişileri yaşatan, bir arada huzur içinde yaşatan İslam'ın bu güzel ilkelerine bugünün insanlarının çok ihtiyacı vardır.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir