• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe`de Kutlu Doğum nedeniyle halka yemek dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde Peygamber efendimizin kutlu doğumu münasebetiyle Kızıltepe Kaymakamlığı ile ilçe müftülüğü tarafından tarihi ulu cami bahçesinde Cuma namazı çıkışı 2 bin kişiye etli pilav ve gül dağıtıldı.

Tarihi ulu camide gerçekleştirilen etkinliğe ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş`in yanı sıra İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, İlçe Mili Eğitim Müdürü Sabahattin Genç, Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazı çıkışı İlçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile ilçe müftüsü Mahsum Taşçı, halka etli pilav dağıtırken müftülük personelleri ise gül dağıttı.

Yapılan etkinliğin ardından bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ” Sevgi ve hoş görü Peygamberi Hz. Muhammed‘in (sav) Dünyaya teşrifinin yıl dönümü nedeniyle, biz de Kızıltepe Kaymakamı ve İlçe Müftümüz ile bir yemek programı tertiplemek istedik. Tarihi Ulu Camimizin önünde iki bin kişilik tavuk ve nohutlu pilav ikram ettik. Vatandaşlarımızın ve tüm Müslüman aleminin Kutlu doğum haftasını kutluyorum. İyiliği ve güzelliği yaygınlaştırmak lazım. İnşallah bu da buna vesile olur” şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimizin kutlu viladeti tüm Müslümanlığa huzur, kardeşlik ve esenlik getirmesini dileyen İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı “Programa katılan herkese çok teşekkür ediyorum. ayrıca Bu güzelliklere bir güzellik daha kattığı için ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Hem cemaatimize gül, hem de yemek dağıtıldı. Katılımın oldukça fazla olmazı bizi daha da çok sevindirdi. Bu güzellikleri sevgiyi yaymamız lazım. Peygamber Efendimizin kutlu viladetinin tüm Müslümanlığa huzur, kardeşlik ve esenlik getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan Hür Dva Partisinin desteklediği  Mardin  bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç ise, “Kızıltepe kaymakamı kutlu doğum münasebetiyle başlatmış olduğu bu etkinliği can-ı gönülden tebrik ediyoruz. Güzel bir etkinlik. İnşallah diğer ilçelere de örnek teşkil eder. Hatta Türkiye`ye örnek olur. Kaymakam beyi kutluyoruz. Hz. Peygamber (sav) efendimizin kutlu doğumu münasebetiyle vermiş olduğu bu yemek gerçekten manidardır. Kızıltepe kaymakamına Mardin bağımsız adayı olarak teşekkürlerimizi belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.(Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir