• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin 2. Kültürler Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17-18-19 Nisan’da Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek olan festival öncesi İstasyonda bir araya gelen yaklaşık 60 hemşeri ve kültür dernekleri, burada  mehteran takımıyla yürüyüşe geçerek festivalin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına geldi.

Cumhuriyet Meydanı’nda festival öncesi düzenlenen törende mehteran takımı sahne aldı. Daha sonra Mersin Silifke ilçesi halk oyunları gösteri gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yaklaşık olarak 60 hemşeri ve kültür derneklerinden oluşan bu kültür festivalinin Mersinliler için hayırlı olmasını diledi. Festivalin Kutlu Doğum Haftası’na denk gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Çakacak, festivalin kardeşliği daha da pekiştirmesi dileğinde bulundu.

MEBİDER Başkanı Aytekin Kemik ise bu festivalin amacının Mersin’deki derneklerin kaynaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından, Mersin’de yatırımlarıyla adından söz ettiren işadamlarına birer onur belgesi  verildikten sonra, kurdelenin kesilmesi ile  festivalin açılışı gerçekleştirildi. (Osman Öksüz- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir