• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Üç Aylar Başladı: `Bu kutlu mevsim bizim için fırsattır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Nisan pazartesi günü başlayacak olan 3 aylar dolayısıyla İlke Haber ajansına bir değerlendirmede bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Allah`ın rahmeti ve bereketinin tüm alemleri kapladığı ve şeytanların zincire vurulduğu Ramazan ayının da içinde bulunduğu bu 3 aylık sürecin daha güzel bir şekilde ihya edilmesi ve Müslümanların bu ayları bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 “Bu ayların fazileti daha büyüktür”

Özellikle bu aylardan Ramazan ayının İslam ümmeti için çok yönüyle hayra kapı aralayan bir ay olduğunu belirten Kılıçarslan, “Allah Teâlâ bu ayın içinde olan Kadir Gecesinde Kuranı Kerimi indirmiştir. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Allah bu ümmete bir iyilik yapmıştır. Bu günde ibadet eden kişi bin ay ibadet etmiş gibidir. Bu ayları hakkıyla eda eden kişi sanki annesinden yeni doğmuş gibidir.” dedi.

Peygamber Efendimizin (sav) özellikle Ramazan ayında ibadetlerine çok daha büyük bir ehemmiyet verdiğini belirten Molla Kılıçaslan, Ramazan ayının son 10 gününde yapılan itikaf ibadetine dikkat çekti.

Molla Kılıçaslan, “Peygamberimiz (sav) Son 10 günde hemen hemen hiç yatmazdı. Bu günlerde itikâfa girer ve Rabbi ile baş başa kalmaya gayret ederdi.  Vefat ettiği sene ise son 20 günde itikâfa girdi. Bu yönüyle peygamberimizin bu güzel uygulamalarını kendimiz için esas olarak kabul etmeli ve en azından onun yaptıklarını yapmaya gayret etmeliyiz. ” ifadelerini kullandı.  

Ramazan ayı öncesi başlayan Recep ve Şaban aylarına da değinen Molla Kılıçaslan, bu aylarda yapılan ibadetlerin diğer aylara nazaran daha hayırlı olduğunu, Recep ve Şaban aylarının da Ramazan ayına ruhi bir hazırlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini altını çizdi.

 “Allah yapacağımız ibadetlerin karşılığını verir”

Peygamberimizin (sav) Ramazan ayı dışında hiçbir ayda bir bütün olarak tüm ayı oruçlu olarak geçirmediğin söyleyen Molla Kılıçarslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece Şaban ayında çok oruç tutardı. Allah Teâla bu aylarda yapılan ibadetlerin çok hayırlı olduğunu söylüyor. Bu ayda tutulan oruçların karşılığı Allah verir. Allah (cc) oruç ibadetinin karşılığını bizzat kendisinin vereceğini vadetmiştir. Zira oruç ibadeti sadece Allah için yapılır. Gösteriş ve riya karışmaz. İnsanlar Ramazan ayında hazırlık için bu iki ayda da oruç tutmalı ruhen de olsa kendisini buna hazırlamalıdır. Özellikle Recep ve Şaban aylarında vuku bulan Berat ve Regaib kandil geceleri üzerinde sahih hadisler ve Kuran ayeti yok ancak her halükarda bir vesileyle kulun rabbine yönelmesini, rabbinden dilemesini ve günahlarına tövbe etmesini sağlayacak imkânların oluşmasında bir beis yoktur. Hayra götüren vesileler aramak lazım. İnşallah Rabbim Mümin kulunun niyetini biliyor ve Müminin niyeti amelinden hayırlıdır. Bizler Müminler olarak hayra ulaşma adına gayret sarf etmeli, bunun için vesileler aramalıyız.” 

 “Bu hayırlı günler sadece İslam ümmetine verilmiştir”

Ramazan ayında rahmet ve cennet kapılarının sonuna kadar açıldığını da belirten Molla Kılıçarslan sözlerini şöyle noktaladı:

“Cehennem kapıları da sonunda kadar kapanır. Bizim Ramazan ayının faziletine kavuşmamız için Recep ve Şaban ayından itibaren oruç tutmaya başlamamız lazım. Oruç tutup ibadetlerimizi yapalım ki; Ramazana rahat kavuşalım ve günahlardan sıyrılalım. Bizim Ramazana ulaşıp ulaşmayacağımız belli değil. Fakat biz ulaşacağız gibi ibadetlerimizi yapalım. Bu çok hayırlı ve bereketli bir ticarettir. Bu günler sadece ümmeti Muhammed`e verilmiştir. Bu hayırlı gün ve gecelerin değerini bilip ona göre tavır almamız lazımdır. Allah bizi bu mübarek gecelerden mahrum etmesin ve yaptığımız ibadetleri kabul edip bize ibadet etme zevkini versin.” (Emrah Deniz, Ali Fidancı - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir