• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Hizan`da  `2. Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenlikleri` başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizan'da “2. Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenlikleri” kapsamında, 18-19 Nisan tarihlerinde çeşitli etkinliler düzenlenecek.

Şenlikler kapsamında; toplu sünnet, yetim çocuklar yararına kermes ve farklı etkinlikler düzenleneceği belirtilirken katılım göstereceklerden ücret alınmayacağı açıklandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, “Hizan ilçe nüfusumuzun yüzde 70'ini çocuk ve gençler oluşturmasına rağmen bu kitleye yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler yok denecek kadar azdır. Genç ve çocuklara yönelik bahar şenlikleri gençlerin ve çocukların sosyal yönden hem eğlenmelerini sağlayacak hem de sosyal açıdan iyi birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır. 2014 yılında birincisini gerçekleştirdiğimiz Hizan Kaymakamlığı Bahar ve Çocuk Şenliklerinin ikincisini, 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştireceğiz.” dedi.

“200 çocuk sünnet edilecek”

Şenlikler kapsamında çocukların sünnet ettirileceğini de belirten İnci, “Yapacağımız toplu sünnet şenliğiyle toplumda bu güzellikleri yaşatırken aynı zamanda çocuklarımızın bu önemli anlarını güzel tatlı anılarla hatırlamalarını istiyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen çocukların sünnet işlemleri proje kapsamında, hijyenik şartlara uygun bir şekilde, dikişsiz ve ağrısız yeni yöntemlerle uzman cerrahlarımızca hastanede yapılacak. Çocukların korkularını yenmelerine yardımcı olmak amacıyla çizgi film ve kukla gösterisi gibi etkinlikler de yapılacak. Geçen yıl maddi durumu yetersiz olan öksüz ve yetim 100 çocuğu sünnet ettirdik. Hayatlarında bir defa yaşayacakları bu heyecanı gönüllerince yaşamaları için sünnet elbiselerini giydirdik. Bu yıl ise hedefimizi bir adım daha yükselterek 200 çocuğu sünnet ettireceğiz.” ifadesini kullandı.

 “Yetim ve öksüz çocuklar yararına kermes düzenlenecek”

İlçedeki hayırsever kadınlar tarafından yardıma muhtaç ailelerin çocukları için kermes düzenleneceğini aktaran İnci, Hizanlı hayırsever kadınlar tarafından yapılacak birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, muhtaç durumdaki ailelere verileceğini söyledi.

“Kutlu Doğum programı düzenlenecek”

Etkinlikler içerisinde Kutlu Doğum programını da düzenleyeceklerini belirten İnci, “Kutlu Doğum haftası ile 23 Nisan`ın aynı hafta içerisinde bulunduğundan dolayı Kutlu Doğum haftasını da manasına uygun bir şekilde kutlamak istiyoruz. Bu amaçla Peygamber efendimizin tüm insanlığa olan evrensel mesajlarını daha iyi anlayabilmek için Cumartesi akşamını Kutlu Doğum akşamı olarak belirledik. Peygamber efendimizin hayatı ile ilgili halkımıza konferans verilecek. Konferansın ardından ise yaklaşık iki aydır sürdürdüğümüz “Hizan O'nu ve izindekileri Okuyor” ile “Peygamber Efendimiz ve Hizan'ın Işık Şahsiyetleri” temalı kitap okuma yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verilecek. Grup Tillo'nun vereceği Tasavvuf Musikisi Konseri ile Cumartesi günkü Kutlu Doğum etkinliğimiz son bulacak.” dedi.

Işık, son olarak, Hizan'da Bahar ve Çocuk Şenlikleri kapsamında toplamda 8 ayrı etkinlik düzenleneceğini sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir