• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...

Bitlis Sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) tarafından, Bitlisli işveren ve esnafın katıldığı bir seminer organize edildi.

BTSO organize ettiği, Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından yapılan seminerde, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan Murat Önder, hariçte ve dâhilde işleme rejimleri ve ihracat mevzuatıyla ilgi sunum yaptı.

İhracat; bir malın, yürürlükteki ihracat mevzuatı ile gümrük mevzuatına uygun şekilde Türkiye gümrük bölgesine dışına veya serbest bölgelere çıkarılmasını veyahut müsteşarlıkça ihracat olarak kabul edilecek sair çıkış ve işlemler olduğunu tanımlayan Önder, katılımcılara ihracat hakkında bilgi verdi.

Önder, ihracat mevzuatı hakkında da bilgi vererek, ihracat nedir? İhracatçı kimdir? İhracatı düzenleyen mevzuat nedir? İhracat aşamaları ve işlemleri, ihracatta kullanılan belgeler, ihracatın tabi olduğu hususlar, tercihli ticaretten yararlanma, ihracı yasak, ihracı kayda bağlı ve ihracı ön izne bağlı mallar ve benzeri konular üzerinde bir sunum yaptı.

Sunum yaklaşık bir saat sürdü. Dış ticaret bilgilendirme seminerlerin Bitlis, Van, Hakkâri, Şırnak ve Siirt illerini kapsadığı belirtildi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)