• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
`Toplumun ıslahı ve ihyası için bu tür etkinlikler önemli bir faktördür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörlüğü, Pazar günü düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği sonrası bazı değerlendirmelerde bulunarak, bu tür etkinliklerdeki amaçlarının toplumun ıslahı ve ihyası olduğunu belirttiler.

İl Koordinatörü İsa Emre, yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Etkinliğinin coşku ile kutlandığını ve etkinliğe katılımın beklenilenin üstünde olduğunu dile getirdi.

Emre, “Etkinliğin öncesinde Belediyeden talep ettiğimiz otobüsler verilmedi, sadece böyle bir sıkıntımız oldu. Ama Elhamdülillah duyarlı vatandaşlarımız kendi imkânları ile bize destekte bulunarak özel araçları ile halkı alana ulaştırdı.” dedi.   

Yaptıkları bu tür etkinlikleri ‘İhya Hareketi` olarak değerlendiren Emre, “İslam bir hayat nizamıdır. İnsanın ihya olmadığı bir yerde, huzur bulmadığı bir yerde bu kentin gökdelenleri bile olsa, binlerce turist de gelse açıkçası bu övünülecek bir durum değildir. Öncelik toplumun ihya olmasıdır.     İnsanların Peygamber Efendimizi (sav) anlaması ve O`nun sevgisini paylaşması önemlidir. Bunlar olmadıktan sonra hiçbir varlığın değeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

Son aylarda çok sayıda cinayet, özellikle kadın cinayetlerinin işlendiğine dikkat çeken Emre, “Peygamber Efendimiz (sav) yaşamı boyunca hiçbir kadına bir fiske dahi vurmamıştır. Kadınlara saygı ve sevgi göstermiştir. Geçtiğimiz aylarda Özgecan kızımız vahşi bir şekilde katledildi. Sonra geçen günlerde yine Adana`da bir kızımıza dolmuşta saldırı girişiminde bulunuldu. Bir kişinin kalbinde Allah korkusu olmazsa siz o toplumu düzene sokacaksınız. Kadınların öldürülmesine nasıl engel olacaksınız. Bu yüzden toplumun ıslahı ve ihyası için bu tür etkinlikler de önemli bir faktördür.”  şeklinde konuştu.

Emre, ayrıca, 19 Nisan Pazar günü Diyarbakır`da düzenlenecek Kutlu Doğum programına gitmek isteyenlerin, platforma üye derneklere başvurarak etkinliğe katılabileceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir